Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Eerste van zes promoties doofblindheid en communicatie

09 oktober 2014

‘Zonder bestendige, veilige relaties met anderen zullen doofblinden niet toekomen aan een vorm van taal’, zegt Marleen Janssen. Haar leerstoel ‘aangeboren en vroegverworven doofblindheid’ aan de RUG is uniek in de wereld. Janssens onderzoek richt zich op het verbeteren van de communicatie, waardoor gevoelens van eenzaamheid en frustratie verminderen. Marga Martens is de eerste van zes onderzoekers die het komende halfjaar bij haar promoveren. Martens ontwikkelde een training ‘affectieve betrokkenheid’ voor begeleiders waarmee opmerkelijke resultaten worden behaald. Zij promoveert op 30 oktober 2014. Zie verder het interview met Janssen en Martens in Broerstraat 5 . Lees meer over de promotie van Marga Martens.

Laatst gewijzigd:10 oktober 2014 13:16
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 25 maart 2019

  Kentalis en Rijksuniversiteit Groningen verlengen samenwerking onderzoek doofblindheid

  Ieder mens heeft recht op een leven lang leren. Voor mensen met aangeboren doofblindheid is dat echter niet vanzelfsprekend. Daarom werd donderdag 21 maart jl. op een feestelijke manier stilgestaan bij de verlengde samenwerkingsovereenkomst tussen de...

 • 19 maart 2019

  Terugvalpreventie voor depressie

  Omdat de terugvalpercentages na herstel van een depressie hoog zijn, deed Nicola Klein promotieonderzoek naar hiaten in de kennis over terugvalpreventie bij depressie. Ze heeft zowel de klinische effectiviteit als de kosteneffectiviteit van verschillende...

 • 13 maart 2019

  Werkverstoringen schaden het welzijn van de werknemer

  Werkverstoringen zijn typische stressveroorzakers in de hedendaagse organisaties. Ze komen in diverse vormen zoals binnenkomende e-mails, telefoongesprekken, computerstoringen, collega's die advies vragen of langskomen voor een praatje. Uit een recent...