Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Rijksuniversiteit Groningen beperkt CO2-uitstoot met klimaatneutraal printen

15 september 2014

Om haar duurzame ambities kracht bij te zetten, heeft de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) gekozen voor het ‘carbon balanced printing’-programma van Ricoh. Met dit programma wordt de bestaande CO2-impact van de printomgeving geanalyseerd en worden verbeteringen doorgevoerd om deze impact te verkleinen én volledig te compenseren. Het resultaat hiervan is dat de RUG de CO2-uitstoot van haar printomgeving met 40 % verlaagt.

Tjeerd-Willem Hobma, directeur Centrum voor Informatie Technologie van de RUG: ‘Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen de universiteit. De samenwerking met Ricoh zorgt ervoor dat we dit heel concreet kunnen maken. En door zowel studenten als medewerkers intensief te informeren en betrekken, werken zij actief mee aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. Naast de inzet van energiezuinige printers besparen we nu ieder jaar 16 miljoen vellen papier. Dat is een fantastische besparing, maar er blijft altijd een onvermijdelijke CO2-restuitstoot over. Deze compenseren we nu door middel van VN-gecertificeerde carbon credits. Hierdoor print een RUG-medewerker of -student vanaf nu volledig klimaatneutraal. Een mooi resultaat en vooral een stimulans om te blijven kijken naar nieuwe mogelijkheden voor het verder verduurzamen van onze organisatie.’

Duurzaam ondernemen

Maurice Janssen Duijghuijsen, Client Director bij Ricoh Nederland: ‘We zijn er trots op dat we de Rijksuniversiteit Groningen kunnen helpen om volledig klimaatneutraal te printen. Als organisatie die al tien jaar op rij genoemd wordt als één van de meest duurzame organisaties ter wereld, proberen we onze klanten zo veel mogelijk te ondersteunen in duurzaam ondernemen. Zo ook bij de RUG, waar inmiddels meer dan 75% van alle documenten dubbelzijdig geprint wordt en de universiteit jaarlijks 100.000 euro aan energie en papier bespaart.’

Laatst gewijzigd:15 januari 2018 10:10

Meer nieuws