Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

TOP-PUNT Grant for Poolman

17 september 2014

The Netherlands Organisation for Scientific Research ( NWO ) has awarded Prof. Bert Poolman a TOP-PUNT grant of EUR 2 million. In collaboration with Prof. Wilhelm Huck of the University of Nijmegen and Prof. Cees Dekker of the University of Delft, he will start research on complex enzymatic networks for the bottom-up construction of a synthetic cell. In total six PhD students and two post docs will be appointed. Poolman, head of the Membrane Enzymology group at the Groningen Biomolecular Sciences and Biotechnology Institute ( GBB ), will receive about EUR 900,000 for his part in this new five-year research project.

TOP-PUNT grants are for small teams of full professors appointed at chemical centers of excellence, to jointly set up or strengthen innovative lines of research. Out of the eleven applications for a TOP-PUNT grant, four were granted by NWO.

Enzymes
Enzymes
Laatst gewijzigd:10 februari 2017 15:01

Meer nieuws

 • 16 mei 2018

  Het nut van algen boven water

  Tussen de Bahama’s en Ierland goten algenonderzoeksters Maria van Leeuwe en Jacqueline Stefels van de RUG honderden liters oceaanwater door hun filters. Ze voeren op onderzoeksschip de Pelagia een etappe van de NICO-expeditie mee. Het Netherlands Initiative...

 • 09 mei 2018

  Petra Rudolf gekozen tot nieuwe voorzitter European Physical Society

  RUG-hoogleraar Experimentele Vaste Stof Fysica Petra Rudolf is verkozen tot 'president' van de European Physical Society (EPS). Met ingang van april 2019 zal zij deze organisatie, die natuurkundige vakverenigingen in heel Europa (inclusief Turkije en...

 • 08 mei 2018

  Professor Sijbren Otto wint eervolle Royal Society of Chemistry Award

  Aan hoogleraar Systeemchemie Sijbren Otto van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is de Supramolecular Chemistry Award 2018 van de Britse Royal Society of Chemistry toegekend. Otto ontvangt deze tweejaarlijkse prijs voor zijn bijdrage aan het onderzoek...