Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

TOP-PUNT Grant for Poolman

17 september 2014

The Netherlands Organisation for Scientific Research ( NWO ) has awarded Prof. Bert Poolman a TOP-PUNT grant of EUR 2 million. In collaboration with Prof. Wilhelm Huck of the University of Nijmegen and Prof. Cees Dekker of the University of Delft, he will start research on complex enzymatic networks for the bottom-up construction of a synthetic cell. In total six PhD students and two post docs will be appointed. Poolman, head of the Membrane Enzymology group at the Groningen Biomolecular Sciences and Biotechnology Institute ( GBB ), will receive about EUR 900,000 for his part in this new five-year research project.

TOP-PUNT grants are for small teams of full professors appointed at chemical centers of excellence, to jointly set up or strengthen innovative lines of research. Out of the eleven applications for a TOP-PUNT grant, four were granted by NWO.

Enzymes
Enzymes
Laatst gewijzigd:10 februari 2017 15:01

Meer nieuws

 • 02 augustus 2018

  Zeer uitzonderlijk eiwit biedt mogelijkheden voor nieuwe antibiotica

  Een onderzoeksgroep van de RUG onder leiding van Dirk Slotboom heeft een bijzonder eiwit ontdekt dat mogelijk een grote rol kan spelen in de ontwikkeling van nieuwe antibiotica. De bevindingen zijn op 2 augustus gepubliceerd in het tijdschrift Nature...

 • 24 juli 2018

  De natuur weet antwoord

  Spreeuwen en mieren presteren met minimaal denkvermogen iets wat voor de slimste robots te ingewikkeld is: functioneren als een collectief. Daarom spiekt hoogleraar Ming Cao graag bij de natuur.

 • 23 juli 2018

  Drie jonge onderzoekers naar buitenlandse topinstituten met Rubicon-beurs

  Drie veelbelovende, pas gepromoveerde RUG-wetenschappers gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten. Het gaat om Mayra Diosa-Toro, Machteld...