Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

TOP-PUNT Grant for Poolman

17 september 2014

The Netherlands Organisation for Scientific Research ( NWO ) has awarded Prof. Bert Poolman a TOP-PUNT grant of EUR 2 million. In collaboration with Prof. Wilhelm Huck of the University of Nijmegen and Prof. Cees Dekker of the University of Delft, he will start research on complex enzymatic networks for the bottom-up construction of a synthetic cell. In total six PhD students and two post docs will be appointed. Poolman, head of the Membrane Enzymology group at the Groningen Biomolecular Sciences and Biotechnology Institute ( GBB ), will receive about EUR 900,000 for his part in this new five-year research project.

TOP-PUNT grants are for small teams of full professors appointed at chemical centers of excellence, to jointly set up or strengthen innovative lines of research. Out of the eleven applications for a TOP-PUNT grant, four were granted by NWO.

Enzymes
Enzymes
Laatst gewijzigd:10 februari 2017 15:01

Meer nieuws

 • 23 februari 2018

  Miljoenenpremies naar vier Groningse toponderzoekers

  Vier Groningse RUG-wetenschappers krijgen ieder anderhalf miljoen euro om de komende vijf jaar onderzoek te doen en een onderzoeksgroep op te bouwen. Zij ontvangen een Vici-beurs uit de Vernieuwingsimpuls van NWO. Vici is een van de grootste persoonsgebonden...

 • 22 februari 2018

  Physica prijs 2018 naar hoogleraar Maria Antonietta Loi

  Physica prijs 2018 naar hoogleraar Maria Antonietta Loi

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...