Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Studente Sofia (Rusland): 'Na drie dagen al verliefd op Groningen'

04 september 2014

Een van de circa 1800 nieuwe internationale studenten die de Rijksuniversiteit Groningen per 1 september mocht verwelkomen, is Sofia Danko. Ze is afkomstig uit Moskou en is deze week begonnen met haar masteropleiding Kunstmatige Intelligentie. Het Nederlandse hoger onderwijs ligt goed bij internationale studenten, zo blijkt uit een onderzoek van RUG-alumnus Arno Overmars. Vergeleken met andere landen is Nederland erg populair. De Rijksuniversiteit Groningen heeft dit jaar studenten uit ongeveer 115 landen ingeschreven. Sofia Danko is blij met haar keuze voor Groningen: 'Ik ben hier nog maar drie dagen en ben nu al helemaal verliefd op Groningen.' Ze doet haar verhaal in het NOS op 3- journaal van woensdag 3 september.

Laatst gewijzigd:10 september 2014 10:02

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 02 oktober 2018

  Young Academy Groningen verwelkomt acht nieuwe leden

  De Young Academy Groningen (YAG) heeft acht nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden van deRijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr.Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels,...