Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Studente Sofia (Rusland): 'Na drie dagen al verliefd op Groningen'

04 september 2014

Een van de circa 1800 nieuwe internationale studenten die de Rijksuniversiteit Groningen per 1 september mocht verwelkomen, is Sofia Danko. Ze is afkomstig uit Moskou en is deze week begonnen met haar masteropleiding Kunstmatige Intelligentie. Het Nederlandse hoger onderwijs ligt goed bij internationale studenten, zo blijkt uit een onderzoek van RUG-alumnus Arno Overmars. Vergeleken met andere landen is Nederland erg populair. De Rijksuniversiteit Groningen heeft dit jaar studenten uit ongeveer 115 landen ingeschreven. Sofia Danko is blij met haar keuze voor Groningen: 'Ik ben hier nog maar drie dagen en ben nu al helemaal verliefd op Groningen.' Ze doet haar verhaal in het NOS op 3- journaal van woensdag 3 september.

Laatst gewijzigd:10 september 2014 10:02
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....