Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG noteert 30.000ste inschrijving

30 september 2014

De Rijksuniversiteit Groningen heeft het record aantal inschrijvingen van 30.000 bereikt. Niet eerder werden zoveel inschrijvingen genoteerd bij de RUG. Het totaal aantal inschrijvingen aan de RUG is nu 30.041 een stijging van 3,2% ten opzichte van 2013. Het marktaandeel van de RUG in Nederland blijft gelijk, de RUG handhaaft zich op de 3e positie na de Universiteit van Amsterdam (1) en de Universiteit Utrecht (2). In totaal werden 6254 eerste inschrijvingen genoteerd.

David Davies wordt gefeliciteerd door collegevoorzitter prof.dr. Sibrand Poppema
David Davies wordt gefeliciteerd door collegevoorzitter prof.dr. Sibrand Poppema

Fors aandeel internationale studenten

Het aantal internationale studenten blijft groeien in Groningen, van 4151 naar 4551. In totaal 13,2% van de studenten komt uit het buitenland. Bij de eerste inschrijvingen is het aandeel internationale studenten zelfs 23,6%.

Collegevoorzitter Sibrand Poppema is blij met de groei: ‘De RUG doet er toe, nationaal en internationaal. Ons onderwijs en onderzoek worden hoog gewaardeerd en dat zien we terug in de groei van het aantal studenten en aan onze positie op de internationale ranglijsten. Ik ben er trots op dat we weer meer internationale studenten mogen begroeten in Groningen, zij hebben een steeds belangrijker aandeel in de groei van de universiteit.’

30.000ste inschrijving

De 30.000e inschrijving werd gedaan door David Davies uit Wales, een eerstejaars bachelor student Informatica. Hij ontving uit handen van collegevoorzitter Sibrand Poppema een laptop, een bos bloemen en een RUG-trui. David was blij verrast: ’I was very surprised when they called me to announce that I was the 30.000st student of the University of Groningen. I am honoured that I am the one to reach this milestone.’

De 25.000ste student werd op 1 oktober 2008 ingeschreven, de 20.000ste op 1 oktober 2002.

Meer informatie

Laatst gewijzigd:15 januari 2018 12:30

Meer nieuws

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 02 oktober 2018

  Young Academy Groningen verwelkomt acht nieuwe leden

  De Young Academy Groningen (YAG) heeft acht nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden van deRijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr.Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels,...

 • 02 oktober 2018

  Peter van Kampen over de samenwerking met Duitse instellingen

  Op slechts 50 kilometer afstand ten oosten van Groningen bevindt zich de vierde grootste economie ter wereld. Hoewel de fysieke grens met Duitsland weinig meer voorstelt, zijn er mentale drempels waardoor de samenwerking van Nederlandse bedrijven met...