Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nieuwe video's Unifocus: eerste MOOC van start, het nut van linkshandige moleculen, en moreel gedrag consumenten

10 september 2014

De nieuwe Unifocus, het videomagazine van de RUG, staat online. In deze editie:

 • Een nieuwe draai aan moleculen. Sander Wezenberg doet onderzoek naar zogeheten moleculaire handigheid. Veel moleculen hebben een ongelijk spiegelbeeld (‘links- en rechtshandig’). De verhouding tussen de links- en rechtshandige moleculen blijkt van invloed op belangrijke biologische functies.
 • Heilige boontjes en sojaboter. Consumenten vinden het belangrijk vinden om zich moreel te gedragen, maar extreem moreel gedrag kan ergernis wekken bij hun omgeving. Jan Willem Bolderdijk onderzoekt wat de relevantie van dit mechanisme is voor de marketing van duurzame voedselbronnen.

In het online videomagazine Unifocus worden tweewekelijks drie onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Bekijk de volledige nieuwste Unifocus.

Laatst gewijzigd:12 januari 2018 13:36

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 02 oktober 2018

  Young Academy Groningen verwelkomt acht nieuwe leden

  De Young Academy Groningen (YAG) heeft acht nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden van deRijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr.Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels,...