Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nieuwe video's Unifocus: eerste MOOC van start, het nut van linkshandige moleculen, en moreel gedrag consumenten

10 september 2014

De nieuwe Unifocus, het videomagazine van de RUG, staat online. In deze editie:

 • Een nieuwe draai aan moleculen. Sander Wezenberg doet onderzoek naar zogeheten moleculaire handigheid. Veel moleculen hebben een ongelijk spiegelbeeld (‘links- en rechtshandig’). De verhouding tussen de links- en rechtshandige moleculen blijkt van invloed op belangrijke biologische functies.
 • Heilige boontjes en sojaboter. Consumenten vinden het belangrijk vinden om zich moreel te gedragen, maar extreem moreel gedrag kan ergernis wekken bij hun omgeving. Jan Willem Bolderdijk onderzoekt wat de relevantie van dit mechanisme is voor de marketing van duurzame voedselbronnen.

In het online videomagazine Unifocus worden tweewekelijks drie onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Bekijk de volledige nieuwste Unifocus.

Laatst gewijzigd:13 mei 2016 13:37
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 13 december 2017

  Faculty of Economics and Business achieves 3-year EQUIS re-accreditation

  The European accreditation institution EFMD has just announced that the Faculty of Economics and Business (FEB) of the University of Groningen has been awarded the prestigious EQUIS accreditation for an additional 3 years. This re-accreditation was...

 • 28 november 2017

  Samenwerking gemeenten bespaart geen geld

  Anders dan gedacht verlaagt samenwerking tussen gemeenten de uitgaven van gemeenten niet. Ook leidt samenwerking niet tot een meetbare verbetering van de gemeentelijke voorzieningen. Dat schrijven Maarten Allers en Tom de Greef van het Centrum voor...

 • 27 november 2017

  #PanoramaRomantica in het Groninger Museum

  Speciaal voor de aanstaande tentoonstelling De Romantiek in het Noorden en de huidige expositie Ook Romantiek in het Groninger Museum, heeft het Reality Center van de Rijksuniversiteit Groningen een virtueel panorama ontwikkeld: #PanoramaRomantica....