Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nieuwe video's Unifocus: eerste MOOC van start, het nut van linkshandige moleculen, en moreel gedrag consumenten

10 september 2014

De nieuwe Unifocus, het videomagazine van de RUG, staat online. In deze editie:

 • Een nieuwe draai aan moleculen. Sander Wezenberg doet onderzoek naar zogeheten moleculaire handigheid. Veel moleculen hebben een ongelijk spiegelbeeld (‘links- en rechtshandig’). De verhouding tussen de links- en rechtshandige moleculen blijkt van invloed op belangrijke biologische functies.
 • Heilige boontjes en sojaboter. Consumenten vinden het belangrijk vinden om zich moreel te gedragen, maar extreem moreel gedrag kan ergernis wekken bij hun omgeving. Jan Willem Bolderdijk onderzoekt wat de relevantie van dit mechanisme is voor de marketing van duurzame voedselbronnen.

In het online videomagazine Unifocus worden tweewekelijks drie onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Bekijk de volledige nieuwste Unifocus.

Laatst gewijzigd:12 januari 2018 13:36
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....