Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nieuwe gezichten bij NEXT

08 september 2014

Afgelopen weken heeft NEXT niet stilgezeten. Er zijn weer allerlei leuke carrière-activiteiten op touw gezet, de workshops en trainingen zijn weer van start gegaan en last but not least; onze balie in de Universiteitsbibliotheek is weer open.

Vanaf vandaag (maandag 8 september) is een nieuwe groep studenten van start gegaan bij de NEXT balie in de UB (1e verdieping kamer 0123). Wat deze studentenpool allemaal voor je kan doen? Een hele hoop; zij kunnen je bijvoorbeeld helpen bij het vinden van een antwoord op carrière gerelateerde vragen en checken zij jouw CV of motivatiebrief. Zo optimaliseer je jouw kans om die leuke baan te bemachtigen. Vorige week zijn zij intensief getraind om jou zo goed mogelijk te helpen.

Studentenpoolers Jasper en Jorien vertellen over hun ervaringen tijdens de training, die werd gegeven door Anne-Miek Hermsen, trainer en studiekeuze-adviseur bij het Studenten Service Centre. “De training was erg inspirerend” vertelt Jasper Roosdorp, “Het heeft me een duidelijk voorbeeld gegeven over hoe ik zelf in gesprek wil gaan met studenten die NEXT bezoeken voor een advies”. Jorien Brouwer vertelt dat zij direct ideeën kreeg om haar eigen CV nog eens goed aan te pakken; “Ik wil een korte introductie over mijzelf toevoegen op de eerste pagina, een profiel.” Waarom zij dit jaar de aangewezen personen zijn om jou te helpen? “Omdat ik mijn eigen ervaringen als bestuurder bij mijn studievereniging kan meenemen en delen met anderen” zegt Jorien. Jasper kijkt er vooral naar uit om langere gesprekken met studenten aan te gaan, om hen zo goed mogelijk te helpen.

En wat zij ‘later’ willen worden? “Advocaat,” zegt Jorien “vanwege de grote mate van zelfstandigheid en grote variëteit aan werkzaamheden”. Jasper ziet zichzelf in een strategische positie zijn kennis met betrekking tot communicatie toepassen; “Het lijkt me bijvoorbeeld geweldig om de insteek van grote campagnes te mogen bepalen, samenwerkend met vormgevers, fotografen en webdevelopers.”

Jasper, Jorien en alle andere baliemedewerkers kom je komende tijd niet alleen tegen bij de NEXT balie, maar zijn ook aanwezig op een aantal career events.

Zo staat NEXT 23 september in samenwerking met stichting De Broekriem met een bus op de vismarkt. Hier zal NEXT CV’s checken en zijn er op uitnodiging van De Broekriem een aantal professionals uit het werkveld aanwezig met wie je eens in gesprek kunt gaan. Kijk voor meer informatie op de website. Daarnaast komt NEXT eind september tijdens de CareersWeek van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde naar het Duissenberggebouw op het Zernike.

Laatst gewijzigd:17 februari 2017 11:08
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....