Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Faculteit Wijsbegeerte de beste van het land volgens hoogleraren in Elsevier Beste Studies

25 september 2014

De Faculteit Wijsbegeerte bevindt zich al jaren in de top van filosofieopleidingen, bijna altijd op de eerste plaats. In de vandaag bekend gemaakte ranglijst van Elsevier is het niet anders: wederom vinden hoogleraren en universitair hoofddocenten in den lande ons de beste faculteit. De studenten plaatsen ons op nr. 2, net achter Rotterdam.

Jaarlijks publiceert Weekblad Elsevier een ranglijst Beste Studies op basis van de resultaten uit een studentenenquête en een Faculty Ranking op basis van de resultaten uit een enquête voor hoogleraren en universitair hoofddocenten.

Hoogleraren / Universitair Hoofddocenten Studenten
1. Rijksuniversiteit Groningen (31,7%) 1. Erasmus Universiteit Rotterdam (83%)
2. Universiteit Utrecht (28,5%) 2. Rijksuniversiteit Groningen (78%)
3. Radboud Universiteit Nijmegen (10,1%) 3. Universiteit van Amsterdam (67%)

Hoogleraren mogen hun eigen faculteit niet kiezen, en kunnen een ranglijst maken op vier categorieën (kwaliteit bacheloropleidingen; aanbod masteropleidingen; kwaliteit docenten en kwaliteit wetenschappelijke publicaties). Studenten kunnen alleen hun eigen opleiding beoordelen op zes categorieën (faciliteiten, onderwijs, opbouw van de opleiding, docenten, toetsing en organisatie/communicatie). Onze faculteit scoort het best op docenten (88) en toetsing (89).

Voor de volledigheid hieronder de score van de overige vijf filosofieopleidingen van ons land:

Hoogleraren / Universitair Hoofddocenten Studenten
4. Universiteit van Amsterdam (9,1%) 4. Universiteit Utrecht (63)
5. Vrije Universiteit van Amsterdam (7,5%) 4. Universiteit Leiden (63)
6. Tilburg University (7,1%) 6. Radboud Universiteit Nijmegen (62)
7. Universiteit Leiden (4,8%) 7. Vrije Universiteit Amsterdam (59)
8. Erasmus Universiteit Rotterdam (1,2%) 8. Tilburg University (56)

De getallen in het overzicht zijn percentages die resp. weergeven hoeveel hoogleraren de opleiding de beste vinden en hoeveel studenten 'tevreden' of 'zeer tevreden' zijn.


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Wijsbegeerte.

Laatst gewijzigd:29 januari 2018 09:59

Meer nieuws

 • 10 december 2018

  JHP prijs voor Han Thomas Adriaenssen

  Han Thomas Adriaenssen heeft met zijn boek Representation and Scepticism from Aquinas to Descartes (Cambridge University Press) de JHP prijs voor het beste boek over de geschiedenis van de filosofie gewonnen.

 • 04 december 2018

  Botsen op de sociale snelweg

  Zwarte Piet, de Oostvaardersplassen, genderkwesties...de maatschappelijke discussies vliegen ons om de oren en elk jaar lijken de standpunten zich te verharden. We bevinden ons in het onderzoeksveld van Frank Hindriks, hoogleraar Ethiek, Sociale en...

 • 15 november 2018

  Opnieuw dubbele topscore voor filosofie in Groningen

  De Faculteit Wijsbegeerte van de Rijksuniversiteit Groningen staat met een totaalscore van 80 punten voor de bacheloropleiding Filosofie en 76 punten voor Filosofie van een Bepaald Wetenschapsgebied opnieuw op de eerste plaats in de Keuzegids Universiteiten...