Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

KNAW Faces of Science: Kirsten van den Bosch geeft inkijkje in bestaan als jonge onderzoeker

06 augustus 2014
Kirsten van den Bosch
Kirsten van den Bosch

Op initiatief van de KNAW en De Jonge Akademie geven vijftien jonge onderzoekers een inkijkje in hun leven en de wetenschap. Zij zijn de komende periode online te volgen aan de hand van filmpjes, blogs, artikelen en meer. Kirsten van den Bosch, onderzoeker Orthopedagogiek aan de Rijksuniversiteit Groningen, is een van de geselecteerde ‘Faces of Science’. Doel is jonge wetenschappers in de schijnwerpers te zetten en te laten zien wat het leven als wetenschapper inhoudt, vooral aan jongeren die staan voor een studiekeuze.

Op Faces of Science berichten jonge wetenschappers die bezig zijn met hun promotieonderzoek over hun leven, onderzoek en passies. De wetenschappers laten zien wat de dagelijkse praktijk is van het werken in de wetenschap en waar ze mee te maken krijgen. Het profiel van gedragswetenschapper Van den Bosch, inclusief video en eerste blogbijdrage, staat nu online.

Het effect van geluid

Van den Bosch onderzoekt het effect van geluid in je hersenen. We zijn vierentwintig uur per dag omgeven door geluid, maar wat doet die ‘geluidsomgeving’ met verschillende groepen mensen, bijvoorbeeld mensen met verstandelijke of visuele beperkingen?

Laatst gewijzigd:05 oktober 2018 15:01

Meer nieuws