Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

EuroDURG: symposium on Drug Utilisation Research

21 augustus 2014

August 27-29 (2014) a scientific symposium on Drug Utilisation Research is organized in Groningen. The meeting is for researchers and policy makers from academia, healthcare and other organizations supporting rational use of drugs.

Key note lectures will be on methods to assess and improve medicine use, on prescribing quality indicators and on treatment decision making from the perspective of patients, health professionals and health policy personnel. Other topics include adherence to medicines, drug utilisation research informing health policy, drug use and pharmacovigilance, cross-national and within population comparisons of drug utilisation, validity of data sources and data linkage, and patient perspectives on rational drug use.

The symposium is organized by researchers from the research groups Pharmacotherapy and Pharmaceutical Care (GRIP) and Clinical pharmacy & pharmacology (UMCG).

For more information on the programme and participation see www.eurodurg2014.com .

Laatst gewijzigd:21 augustus 2014 11:20

Meer nieuws

 • 16 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...

 • 13 maart 2018

  Auke Hulst wordt gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen

  Schrijver en muzikant Auke Hulst wordt de nieuwe gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen. In drie lezingen en een openbaar interview met hoogleraar moderne letterkunde Mathijs Sanders zal hij zich komend najaar onder de noemer ‘zwemmen in brak...