Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

EuroDURG: symposium on Drug Utilisation Research

21 augustus 2014

August 27-29 (2014) a scientific symposium on Drug Utilisation Research is organized in Groningen. The meeting is for researchers and policy makers from academia, healthcare and other organizations supporting rational use of drugs.

Key note lectures will be on methods to assess and improve medicine use, on prescribing quality indicators and on treatment decision making from the perspective of patients, health professionals and health policy personnel. Other topics include adherence to medicines, drug utilisation research informing health policy, drug use and pharmacovigilance, cross-national and within population comparisons of drug utilisation, validity of data sources and data linkage, and patient perspectives on rational drug use.

The symposium is organized by researchers from the research groups Pharmacotherapy and Pharmaceutical Care (GRIP) and Clinical pharmacy & pharmacology (UMCG).

For more information on the programme and participation see www.eurodurg2014.com .

Laatst gewijzigd:21 augustus 2014 11:20

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...