Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

EuroDURG: symposium on Drug Utilisation Research

21 augustus 2014

August 27-29 (2014) a scientific symposium on Drug Utilisation Research is organized in Groningen. The meeting is for researchers and policy makers from academia, healthcare and other organizations supporting rational use of drugs.

Key note lectures will be on methods to assess and improve medicine use, on prescribing quality indicators and on treatment decision making from the perspective of patients, health professionals and health policy personnel. Other topics include adherence to medicines, drug utilisation research informing health policy, drug use and pharmacovigilance, cross-national and within population comparisons of drug utilisation, validity of data sources and data linkage, and patient perspectives on rational drug use.

The symposium is organized by researchers from the research groups Pharmacotherapy and Pharmaceutical Care (GRIP) and Clinical pharmacy & pharmacology (UMCG).

For more information on the programme and participation see www.eurodurg2014.com .

Laatst gewijzigd:21 augustus 2014 11:20

Meer nieuws

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...