Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Symposium 'Naar een verbeterde vastgoedketen'

16 juli 2014

Op 18 november 2014 organiseert het Notarieel Instituut Groningen het symposium Naar een verbeterde vastgoedketen.

Op dit symposium staat een aantal vraagstukken centraal rondom het (rechts)verkeer in onroerende zaken. Zo is het bijvoorbeeld de vraag of kopers van in het bijzonder consumentenvastgoed voldoende in staat zijn om de consequenties van hun aankoop te overzien. Eigendomsconstructies en financieringsarrangementen zitten zaak ingewikkeld en ondoorzichtig in elkaar, terwijl het de vraag is of consumenten adequaat worden voorgelicht. Illustratief is de aanhoudende aandacht voor woekerpolissen, algemene bankvoorwaarden en (particuliere) erfpacht. Maar ook de risico’s die kleven aan het onroerend goed zelf, zijn vaak lastig in te schatten. Is mogelijk en wenselijk om de informatie die over vastgoed beschikbaar is, beter te ontsluiten?

Lees meer informatie.

Laatst gewijzigd:02 januari 2024 14:59

Meer nieuws

 • 12 januari 2024

  Leon Verstappen gedecoreerd tijdens jubileumcongres

  Leon Verstappen (Meijel, 1965), hoogleraar Notarieel Recht aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen, is vrijdag 12 januari verrast met een Koninklijke Onderscheiding in de categorie Officier in de Orde van Oranje Nassau...

 • 11 december 2023

  Join the 'Language and AI' community

  As a part of the Jantina Tammes School, the 'Language and AI' theme is an interdisciplinary initiative that aims to encourage collaboration among academics, PhD candidates, students, and industry representatives who share a keen interest in the...

 • 05 december 2023

  Botsende mensenrechten: hoever mogen demonstranten gaan?

  Snelwegblokkades, anti-abortusdemonstranten en fakkelzwaaiers bij politici thuis. Het recht om te demonstreren is een groot goed, maar soms schuurt het met andere mensenrechten. Noor Swart onderzoekt voor haar proefschrift het Nederlandse...