Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Symposium 'Naar een verbeterde vastgoedketen'

16 juli 2014

Op 18 november 2014 organiseert het Notarieel Instituut Groningen het symposium Naar een verbeterde vastgoedketen.

Op dit symposium staat een aantal vraagstukken centraal rondom het (rechts)verkeer in onroerende zaken. Zo is het bijvoorbeeld de vraag of kopers van in het bijzonder consumentenvastgoed voldoende in staat zijn om de consequenties van hun aankoop te overzien. Eigendomsconstructies en financieringsarrangementen zitten zaak ingewikkeld en ondoorzichtig in elkaar, terwijl het de vraag is of consumenten adequaat worden voorgelicht. Illustratief is de aanhoudende aandacht voor woekerpolissen, algemene bankvoorwaarden en (particuliere) erfpacht. Maar ook de risico’s die kleven aan het onroerend goed zelf, zijn vaak lastig in te schatten. Is mogelijk en wenselijk om de informatie die over vastgoed beschikbaar is, beter te ontsluiten?

Voor meer informatie klik hier.

Laatst gewijzigd:12 juli 2018 09:20

Meer nieuws