Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Kars de Graaf benoemd tot adjunct hoogleraar Bestuursrecht en Duurzaamheid

25 juli 2014
Mr. dr. Kars de Graaf
Mr. dr. Kars de Graaf

Mr. dr. K.J. de Graaf is per 1 juli 2014 benoemd tot adjunct hoogleraar Bestuursrecht en Duurzaamheid bij de Faculteit Rechtsgeleerdheid. Kars is werkzaam bij de vakgroep Bestuursrecht en Bestuurskunde.

Kars de Graaf (Bedum, 1976) is sinds 1999 werkzaam bij de vakgroep Bestuursrecht en Bestuurskunde. Eerst als assistent in opleiding, vanaf 2003 als universitair docent en sinds 2008 als universitair hoofdocent. Op 2 december 2004 promoveerde hij bij prof.mr. D.A. Lubach en prof.mr. H.E. Bröring op het verslag van een rechtsvergelijkend onderzoek naar de mogelijkheden en consequenties van schikken in bestuursrechtelijke procedures.

Binnen de vakgroep Bestuursrecht en Bestuurskunde is Kars betrokken bij de begeleiding van diverse promotieonderzoeken. Kars is geïnteresseerd in het bestuurs(proces)recht en in het bijzonder het omgevingsrecht en publiceert op dat gebied.

Kars is managing editor van de Review of European Administrative Law (REALaw), jurisprudentieredacteur/annotator van de tijdschriften AB/Administratiefrechtelijke beschikkingen en Milieu en Recht en redacteur van het Sdu Commentaar Algemene wet bestuursrecht (opmaat bestuursrecht). Hij is daarnaast rechter-plaatsvervanger in de Rechtbank Noord-Nederland en lid/vz. van de bezwaaradviescommissie van de Gemeente Oldambt. Hij maakt deel uit van het bestuur van zowel de Vereniging voor bestuursrecht (VAR, www.verenigingvoorbestuursrecht.nl) als de Vereniging voor Milieurecht (VMR, www.milieurecht.nl).


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:14 maart 2016 12:36
printView this page in: English

Meer nieuws