Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

GUF-100 prijzen voor negen excellente studenten, Zoë Zernitz beste van het jaar

04 juli 2014

Masterstudente kunsten, cultuur en media Zoë Zernitz is winnaar van de Aart Bosman Student Excellence Award 2014 van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij werd verkozen uit de negen winnaars van de GUF-100 prijzen, die aan de beste student van elke faculteit worden toegekend. Op vrijdag 4 juli 2014 werden de winnaars bekend gemaakt tijdens de Zomerceremonie, de officiële afsluiting van het academisch jaar.

Foto: Gerhard Taatgen
Foto: Gerhard Taatgen

De winnaars van de GUF-100 prijzen zijn: Nuria Spijker (Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen), Zoë Zernitz (Faculteit der Letteren), Arthur Constandse (Faculteit Wijsbegeerte), Job Feldbrugge (Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen), Gijs Schoutens (Faculteit Economie en Bedrijfskunde), Nienke Hoeksema (Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen), Nienke de Graaf (Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschappen), Frank Bentvelzen (Faculteit der Rechtsgeleerdheid), Dees Postma (Faculteit Medische Wetenschappen)

foto: Gerhard Taatgen
foto: Gerhard Taatgen

Zoë Zernitz, winnaar van de Aart Bosman Student Excellence Award 2014, ontvangt felicitaties van rector magnificus prof. dr. Elmer Sterken. Foto: Gerhard Taatgen

Zoë Zernitz

Zoë Zernitz volgt de Master opleiding kunsten, cultuur en media. Ze viel vorig jaar al op toen ze de Bachelor van dezelfde opleiding summa cum laude afrondde met acht tienen, veertien negens en vijf achten. Ze verdient deze prijs vanwege de combinatie van excellente studieresultaten met aantoonbare vernieuwende en onafhankelijke onderzoeksvaardigheden. Daarnaast is Zoë actief betrokken bij onderwijs aan kinderen, onder andere door het schrijven van boeken en verhalen en het maken van muziek op de accordeon.

GUF-100 prijzen en Student Excellence Award

De GUF-100 prijzen voor excellerende studenten werden in 1993 voor het eerst uitgereikt ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het GUF. Tot 2010 werden de prijzen bij ieder lustrum uitgereikt, maar het GUF en het College van Bestuur hebben besloten om vanaf dat jaar de prijzen jaarlijks uit te reiken. De Aart Bosman Student Excellence Award (tot 2013 de University of Groningen Student Excellence Award) is in 2009 voor het eerst uitgereikt, ter ere van de oprichting van het University of Groningen Honours College. De winnaar wordt gekozen uit de winnaars van de GUF-100 prijzen.

Aan elke GUF-100 prijs is een bedrag van 2500 euro verbonden, de winnaar van de Aart Bosman Student Excellence Award krijgt 2500 euro extra.

Laatst gewijzigd:16 januari 2015 16:54
printView this page in: English

Meer nieuws