Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

NWO awards Nikhef 15 milion for LHC upgrade

01 juli 2014

Amsterdam, 1 juli 2014 - The Netherlands is making an important contribution to research being done at the Large Hadron Collider (LHC) at CERN in Geneva. On behalf of the Netherlands, Nikhef is a member of three experiments at the LHC and for an upgrade of these it has received 15.2 million euros. The experiments concerned are the ATLAS, ALICE and LHCb detectors and the associated computing infrastructure for data storage and analysis. A large number of scientists at CERN are trying to find answers to the many questions about matter, antimatter, Higgs particles, dark matter and quarks. The scientific quality of the Dutch contributions is excellent and attracts many young researchers.

Nikhef news flash(dutch)

Laatst gewijzigd:18 september 2014 15:46

Meer nieuws

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....

 • 14 februari 2018

  Portugese pleisterplaatsen meer in trek bij jonge grutto’s dan Spaanse

  Mo Verhoeven van de Rijksuniversiteit Groningen en collega’s hebben ontdekt dat de jonge grutto’s deze verandering in het trekpatroon bewerkstelligen. Bijna alle volwassen vogels blijven namelijk op de trek naar Nederland trouw aan hun normale route:...

 • 14 februari 2018

  Jochen Mierau: ‘De gezondheidsverschillen in Noord-Nederland zijn bizar’

  Als kleine jongen ervoer hij het enorme contrast tussen Oost- en West-Berlijn. Nu maakt hij zich sterk voor het verminderen van schrijnende gezondheidsverschillen in onze regio. Een gesprek met Jochen Mierau, de onvermoeibare initiatiefnemer van de...