Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Eerste Falling Walls evenement in Groningen

RUG biedt podium voor baanbrekende ideeën, winnaar naar finale in Berlijn
11 juli 2014

Voor het eerst wordt binnen de Benelux een voorronde van het mondiale evenement Falling Walls gehouden, georganiseerd door de Rijksuniversiteit Groningen. Deelnemers tot en met 35 jaar oud krijgen 3 minuten de tijd om hun baanbrekende idee op het vlak van wetenschap, ondernemerschap of politiek te pitchen voor bedrijven, organisaties en een deskundige jury. De winnaar gaat naar de finale in Berlijn.

15 september in Infoversum

Falling Walls is een uitdagend, inspirerend en interdisciplinair evenement voor jonge knappe koppen. Het biedt een platform voor jonge academici en professionals om hun unieke idee, onderzoeksproject of initiatief te presenteren. Alle disciplines zijn welkom: van landbouw tot geneeskunde en van economie tot de geesteswetenschappen. De inschrijving voor de voorronde in Groningen is tot 31 juli geopend. Van alle inschrijvingen worden 30 deelnemers geselecteerd door een deskundig selectiepanel. De deelnemers zullen op 15 september in het 3D theater Infoversum te Groningen de competitie met elkaar aangaan om de hoofdprijs: 750 euro en een volledig betaald weekend naar Berlijn voor de finale. De finale in Berlijn is op zaterdag 8 november.

Falling Walls bestaat sinds 2009. De naam van het evenement is geïnspireerd door de val van de Berlijnse muur op 9 november 1989. Elk jaar vindt een dag na de finale op 8 november – op de datum van het jubileum van de val van de muur – de Falling Walls conferentie plaats. Het hoofdevenement trekt sprekers aan zoals de Duitse bondskanselier Angela Merkel.

Meer informatie is te vinden op www.falling-walls.com.
Laatst gewijzigd:23 juli 2014 11:21
printView this page in: English

Meer nieuws