Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Jaarverslag dierexperimenteel onderzoek voortaan digitaal

24 juli 2014

Het jaarverslag 2013 over dierexperimenteel onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is sinds vandaag beschikbaar. Het is de eerste keer dat dit jaarverslag in digitale vorm verschijnt, in de vorm van een website. De CDP (Centrale Dienst Proefdieren) en FDD (Facultaire Dienst Dierverzorging) van de RUG en UMCG  hebben de wens om pro-actiever en transparanter te communiceren over de visie en het beleid m.b.t. proefdieren en over de behaalde resultaten van het afgelopen jaar. Het jaarverslag is een mix van persoonlijke interviews met onderzoekers en feitelijke informatie over de resultaten die zijn bereikt in 2013. De website is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk voor tablet en smartphone. Het thema van het jaarverslag sluit aan bij de lustrumviering van de universiteit: verleden, heden toekomst.

Laatst gewijzigd:18 december 2015 12:23
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 12 december 2017

  Weidevogel en boer zijn gebaat bij ruige stalmest

  In agrarische graslanden spelen rode wormen een sleutelrol in de bodemvruchtbaarheid en in de voedselvoorziening van weidevogels. RUG-onderzoeker Jeroen Onrust onderzocht de wisselwerking tussen boeren, wormen en weidevogels. Hij concludeert dat de...

 • 06 december 2017

  Zenuwstimulatie in arm zorgt voor beter aanleren complexe bewegingen

  De juiste stimulering met elektronische prikkels van de zenuwen in de arm zorgt er voor dat mensen een complexe bewegingstaak beter kunnen aanleren. Hun hersenen blijken  tijdens het leren van de beweging bovendien actiever te zijn, waardoor mensen...

 • 06 december 2017

  Ribosomen bepalen lading van eiwitten

  Tijdens onderzoek naar de relatie tussen de ‘drukte’ in een cel, de ionsterkte en eiwitdiffusie ontdekten biochemici van de RUG iets bijzonders: positief geladen eiwitten blijven plakken aan de ribosomen. Dit verklaart waarom de meeste in water oplosbare...