Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Jaarverslag dierexperimenteel onderzoek voortaan digitaal

24 juli 2014

Het jaarverslag 2013 over dierexperimenteel onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is sinds vandaag beschikbaar. Het is de eerste keer dat dit jaarverslag in digitale vorm verschijnt, in de vorm van een website. De CDP (Centrale Dienst Proefdieren) en FDD (Facultaire Dienst Dierverzorging) van de RUG en UMCG  hebben de wens om pro-actiever en transparanter te communiceren over de visie en het beleid m.b.t. proefdieren en over de behaalde resultaten van het afgelopen jaar. Het jaarverslag is een mix van persoonlijke interviews met onderzoekers en feitelijke informatie over de resultaten die zijn bereikt in 2013. De website is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk voor tablet en smartphone. Het thema van het jaarverslag sluit aan bij de lustrumviering van de universiteit: verleden, heden toekomst.

Laatst gewijzigd:18 december 2015 12:23
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 25 mei 2018

  Een genschakelaar om gezond oud te kunnen worden

  Ouder worden gaat vaak gepaard met een afname van spierkracht en het ontstaan van ouderdomsziekten. Het is bekend dat een caloriebeperkt dieet verouderingsprocessen kan vertragen en daardoor het ontstaan van deze ziekten. Onderzoekers van het European...

 • 24 mei 2018

  Familie IC-patiënten tevreden over kwaliteit einde-leven-zorg

  Familieleden van patiënten op de Intensive Care vinden de kwaliteit van de zorg die daar geboden wordt, goed. Ze zijn in het bijzonder tevreden over de zorg aan het einde van het leven. Als verbeterpunt geven families aan dat ze meer betrokken hadden...

 • 16 mei 2018

  Het nut van algen boven water

  Tussen de Bahama’s en Ierland goten algenonderzoeksters Maria van Leeuwe en Jacqueline Stefels van de RUG honderden liters oceaanwater door hun filters. Ze voeren op onderzoeksschip de Pelagia een etappe van de NICO-expeditie mee. Het Netherlands Initiative...