Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Jaarverslag dierexperimenteel onderzoek voortaan digitaal

24 juli 2014

Het jaarverslag 2013 over dierexperimenteel onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is sinds vandaag beschikbaar. Het is de eerste keer dat dit jaarverslag in digitale vorm verschijnt, in de vorm van een website. De CDP (Centrale Dienst Proefdieren) en FDD (Facultaire Dienst Dierverzorging) van de RUG en UMCG  hebben de wens om pro-actiever en transparanter te communiceren over de visie en het beleid m.b.t. proefdieren en over de behaalde resultaten van het afgelopen jaar. Het jaarverslag is een mix van persoonlijke interviews met onderzoekers en feitelijke informatie over de resultaten die zijn bereikt in 2013. De website is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk voor tablet en smartphone. Het thema van het jaarverslag sluit aan bij de lustrumviering van de universiteit: verleden, heden toekomst.

Laatst gewijzigd:18 december 2015 12:23
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 14 augustus 2018

  Hartfalen stimuleert tumorgroei

  Een hart dat als gevolg van een hartinfarct versleten is en minder goed bloed rondpompt, scheidt stoffen af die tumorgroei stimuleren. Dat blijkt uit onderzoek met muismodellen, ondersteund met gegevens uit bevolkingsonderzoek PREVEND, uitgevoerd door...

 • 02 augustus 2018

  Zeer uitzonderlijk eiwit biedt mogelijkheden voor nieuwe antibiotica

  Een onderzoeksgroep van de RUG onder leiding van Dirk Slotboom heeft een bijzonder eiwit ontdekt dat mogelijk een grote rol kan spelen in de ontwikkeling van nieuwe antibiotica. De bevindingen zijn op 2 augustus gepubliceerd in het tijdschrift Nature...

 • 25 juli 2018

  Deniz Ba┼čkent genomineerd voor Huibregtsenprijs

  Prof. dr. Deniz Baskent, als hoogleraar Auditieve perceptie verbonden aan de afdeling KNO van het UMCG/Faculteit Medische Wetenschappen, is een van de zes genomineerden voor de Huibregtsenprijs 2018. Op 8 oktober 2018 maakt juryvoorzitter Wim van Saarloos...