Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Three TOP Master Nanoscience students win Top Sector Chemistry Student Competition grant

13 juni 2014

Congratulations to the TOP Master Nanoscience students Konstantin Balinin, Dmytro Bederak and Nataliia Sukharevska. They received a grant from NWO of 27.000 Euro to carry out a summer project in the Zernike Institute for Advanced Materials at the University of Groningen. The student team called “Nanosled” will pursue research dealing with a short peptide from adenovirus that has the remarkable ability to slide over DNA. They will exploit this property to target chemotherapeutic agents to DNA and improve drug action. Moreover, based on the sliding peptide, they will develop novel, non-toxic staining reagents for nucleic acids. The research work will be carried out in the laboratories of Prof. Andreas Herrmann and Prof. Antoine van Oijen.

Laatst gewijzigd:07 juli 2014 15:30

Meer nieuws

 • 05 september 2018

  Broedplaats voor slimme technologie

  ‘Samenwerking tussen De Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG en industrie op het gebied van slimme technologie leidt tot innovatie en nieuwe bedrijvigheid.’ Dat zegt Hugo Velthuijsen, directeur van het Marion van Os Centrum voor Ondernemerschap...

 • 24 augustus 2018

  Bart van Wees benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw

  Prof.dr.ir. Bart van Wees is donderdag benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

 • 21 augustus 2018

  Duizenden sterfgevallen voorkomen door vaccinaties

  Vaccineren helpt, concludeert RUG-promovendus Maarten van Wijhe in zijn proefschrift The public health impact of vaccination programmes in the Netherlands. Van Wijhe onderzocht Rijksvaccinatieprogramma’s gericht op zeven ziektes, en concludeert dat...