Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

PRISMA presentatie prijs voor Job van Boven

18 juni 2014

Tijdens het PRISMA-symposium (20 mei 2014) heeft GRIP promovendus Job van Boven, onderzoeksgroep Farmaco-epidemiologie & Farmacoeconomie, de prijs voor de beste presentatie gekregen. Job onderzocht de kosten-effectiviteit van geprotocolleerde therapietrouw bevordering bij COPD. De inzet van apothekers en een trouwer gebruik van geneesmiddelen verhogen de kosten, maar de gezondheidswinst en een geringer aantal ziekenhuisopnamen compenseren die extra kosten ruimschoots. De besparing zou in de miljoenen kunnen lopen. Dit onderzoek is afgelopen week gepubliceerd in Respiratory Research:

Van Boven JF, Tommelein E, Boussery K, Mehuys E, Vegter S, Brusselle GG, Rutten-van Mölken MP, Postma MJ. Improving inhaler adherence in patients with Chronic Obstructive Pulmonary Disease: a cost-effectiveness analysis. Respiratory Research 2014; 15:66 (14 June 2014)

PRISMA (Praktijk Research In Samenwerking Met Apothekers) is een onafhankelijke stichting die zich inzet om farmaceutisch praktijkonderzoek te coördineren, stimuleren en faciliteren. Dit doet zij door onderzoekers in de openbare, poliklinische en ziekenhuisfarmacie bijeen te brengen met apothekers uit de praktijk. Om dit te realiseren organiseert PRISMA regelmatig een symposium voor apothekers in Nederland en België. Dit symposium bestaat uit een plenair gedeelde met presentaties van experts en uit een gedeelte met parallelsessies. Hierin krijgen onderzoekers de mogelijkheid om hun actuele inzichten met elkaar te delen.

Job van Boven
Job van Boven
Laatst gewijzigd:05 maart 2024 15:23
View this page in: English

Meer nieuws

  • 27 maart 2024

    RUG/UMCG onderzoekers ontvangen prestigieuze onderzoeksbeurs

    RUG/UMCG-wetenschappers Mark Hipp, Bart Eggen, Moniek Tromp en Marleen Kamperman zijn samen met collega’s betrokken bij vier van zeven Nederlandse wetenschapsconsortia.

  • 26 maart 2024

    De volgende depressie voorkomen

    Marie-José van Tol, hoogleraar ‘stemming en cognitie’, onderzoekt wat mensen met een gevoeligheid voor depressie zelf kunnen doen om herhaling te voorkomen.

  • 29 februari 2024

    Vici-beurzen voor vier wetenschappers RUG/UMCG

    De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft Vici-subsidies van elk maximaal € 1,5 miljoen toegekend aan Nathalie Katsonis, Edwin Otten en Alexandra Zhernakova. Ook hoogleraar Kustecologie Tjisse van der Heide heeft een...