Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

PRISMA presentatie prijs voor Job van Boven

18 juni 2014

Tijdens het PRISMA-symposium (20 mei 2014) heeft GRIP promovendus Job van Boven, onderzoeksgroep Farmaco-epidemiologie & Farmacoeconomie, de prijs voor de beste presentatie gekregen. Job onderzocht de kosten-effectiviteit van geprotocolleerde therapietrouw bevordering bij COPD. De inzet van apothekers en een trouwer gebruik van geneesmiddelen verhogen de kosten, maar de gezondheidswinst en een geringer aantal ziekenhuisopnamen compenseren die extra kosten ruimschoots. De besparing zou in de miljoenen kunnen lopen. Dit onderzoek is afgelopen week gepubliceerd in Respiratory Research:

Van Boven JF, Tommelein E, Boussery K, Mehuys E, Vegter S, Brusselle GG, Rutten-van Mölken MP, Postma MJ. Improving inhaler adherence in patients with Chronic Obstructive Pulmonary Disease: a cost-effectiveness analysis. Respiratory Research 2014; 15:66 (14 June 2014)

PRISMA (Praktijk Research In Samenwerking Met Apothekers) is een onafhankelijke stichting die zich inzet om farmaceutisch praktijkonderzoek te coördineren, stimuleren en faciliteren. Dit doet zij door onderzoekers in de openbare, poliklinische en ziekenhuisfarmacie bijeen te brengen met apothekers uit de praktijk. Om dit te realiseren organiseert PRISMA regelmatig een symposium voor apothekers in Nederland en België. Dit symposium bestaat uit een plenair gedeelde met presentaties van experts en uit een gedeelte met parallelsessies. Hierin krijgen onderzoekers de mogelijkheid om hun actuele inzichten met elkaar te delen.

Job van Boven
Job van Boven
Laatst gewijzigd:01 februari 2017 00:45
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 14 augustus 2018

  Hartfalen stimuleert tumorgroei

  Een hart dat als gevolg van een hartinfarct versleten is en minder goed bloed rondpompt, scheidt stoffen af die tumorgroei stimuleren. Dat blijkt uit onderzoek met muismodellen, ondersteund met gegevens uit bevolkingsonderzoek PREVEND, uitgevoerd door...

 • 25 juli 2018

  Deniz Ba┼čkent genomineerd voor Huibregtsenprijs

  Prof. dr. Deniz Baskent, als hoogleraar Auditieve perceptie verbonden aan de afdeling KNO van het UMCG/Faculteit Medische Wetenschappen, is een van de zes genomineerden voor de Huibregtsenprijs 2018. Op 8 oktober 2018 maakt juryvoorzitter Wim van Saarloos...

 • 23 juli 2018

  Drie jonge onderzoekers naar buitenlandse topinstituten met Rubicon-beurs

  Drie veelbelovende, pas gepromoveerde RUG-wetenschappers gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten. Het gaat om Mayra Diosa-Toro, Machteld...