Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Ocean Grazer Open Day: scale prototype of novel wave energy converter demonstrated

18 juni 2014

Thursday, 5 June 2014, Groningen – Researchers of the Ocean Grazer Group, led by project manager drs. W.A. Prins of the Advanced Production Engineering group, organized an “open house” to inform visitors about the recently started Ocean Grazer project. The Ocean Grazer is a novel concept for extracting ocean energy (wave, wind, solar etc.) which is highly adaptable and therefore very efficient and capable of offering a significant amount of loss-free energy storage. During the “open house” event, visitors could witness a demonstration of the working prototype and were informed about the concept of the Ocean Grazer, the research currently being performed by undergraduate and graduate students of the Advanced Production Engineering and Discrete Technology & Production Automation groups of the Institute for Technology & Management, as well as the future plans of the Ocean Grazer project.

This event was attended by drs. J. de Jeu, vice-chairman of the Board of the University, prof.dr. J. Knoester and dr. D. Veldhuis of the Board of the Faculty of Mathematics & Natural Sciences (FMNS), and a number of staff and students from the FMNS.

The inventor of the Ocean Grazer, drs. W.A. Prins demonstrates the scale prototype
The inventor of the Ocean Grazer, drs. W.A. Prins demonstrates the scale prototype
The opening was attended by many researches and students
The opening was attended by many researches and students
Laatst gewijzigd:16 december 2014 10:58

Meer nieuws

 • 23 februari 2018

  Miljoenenpremies naar vier Groningse toponderzoekers

  Vier Groningse RUG-wetenschappers krijgen ieder anderhalf miljoen euro om de komende vijf jaar onderzoek te doen en een onderzoeksgroep op te bouwen. Zij ontvangen een Vici-beurs uit de Vernieuwingsimpuls van NWO. Vici is een van de grootste persoonsgebonden...

 • 22 februari 2018

  Physica prijs 2018 naar hoogleraar Maria Antonietta Loi

  Physica prijs 2018 naar hoogleraar Maria Antonietta Loi

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...