Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Colloquium Computer Science, Professor Claudio Jung, UFRGS, Brazil

23 juni 2014

Date:                      

Monday, June 23rd 2014

Speaker:

Professor Claudio Jung, UFRGS, Brazil

Room:

5161.0267 (Bernoulliborg)

Time:

16.00

Title: Computer Vision applied to Traffic and Surveillance Problems


Abstract:

In this talk I will talk about applications of computer vision to traffic and surveillance problems.
In traffic applications, I will focus on Driver Assistance Systems (DAS) using embedded cameras, such as Lane Departure Warning Systems (LDWS), camera self-calibration and
road markings extraction and detection. Regarding surveillance, I will talk about multiple pedestrian tracking using static cameras, group detection and classification, and unusual behavior detection in uncrowded and crowded scenes.

Short bio:

Cláudio Rosito Jung received the B.S. and M.S. degrees in Applied Mathematics, and the Ph.D. degree in Computer Sciences, from Universidade Federal do Rio Grande do Sul (UFRGS), Brazil, in 1993,1995 and 2002, respectively. He is currently Professor at UFRGS in the Computer Science department. His research interests include image denoising and enhancement, image segmentation, medical imaging, multiscale image analysis, intelligent vehicles, object tracking, multimedia applications, human motion analysis and stereo/multiview matching. He is an IEEE Senior Member.

Colloquium coordinators are Prof.dr. M. Aiello (e-mail : M.Aiello@rug.nl ) and
Prof.dr. M. Biehl (e-mail: M.Biehl@rug.nl )

http://www.rug.nl/research/jbi/news/colloquia/computerscience

Laatst gewijzigd:07 juli 2014 17:10

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 20 februari 2018

  Zelforganisatie onderwaterplanten houdt rivieren gezond

  Onderwaterplanten spelen een essentiële rol om rivieren en waterlopen gezond te houden. Biologe Loreta Cornacchia van het Koninklijk Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) ondervond dat de waterplant sterrenkroos een regelmatig verspreid 'klonterig'...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...