Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Colloquium Computer Science, Professor Claudio Jung, UFRGS, Brazil

23 juni 2014

Date:                      

Monday, June 23rd 2014

Speaker:

Professor Claudio Jung, UFRGS, Brazil

Room:

5161.0267 (Bernoulliborg)

Time:

16.00

Title: Computer Vision applied to Traffic and Surveillance Problems


Abstract:

In this talk I will talk about applications of computer vision to traffic and surveillance problems.
In traffic applications, I will focus on Driver Assistance Systems (DAS) using embedded cameras, such as Lane Departure Warning Systems (LDWS), camera self-calibration and
road markings extraction and detection. Regarding surveillance, I will talk about multiple pedestrian tracking using static cameras, group detection and classification, and unusual behavior detection in uncrowded and crowded scenes.

Short bio:

Cláudio Rosito Jung received the B.S. and M.S. degrees in Applied Mathematics, and the Ph.D. degree in Computer Sciences, from Universidade Federal do Rio Grande do Sul (UFRGS), Brazil, in 1993,1995 and 2002, respectively. He is currently Professor at UFRGS in the Computer Science department. His research interests include image denoising and enhancement, image segmentation, medical imaging, multiscale image analysis, intelligent vehicles, object tracking, multimedia applications, human motion analysis and stereo/multiview matching. He is an IEEE Senior Member.

Colloquium coordinators are Prof.dr. M. Aiello (e-mail : M.Aiello@rug.nl ) and
Prof.dr. M. Biehl (e-mail: M.Biehl@rug.nl )

http://www.rug.nl/research/jbi/news/colloquia/computerscience

Laatst gewijzigd:07 juli 2014 17:10

Meer nieuws

 • 16 mei 2018

  Het nut van algen boven water

  Tussen de Bahama’s en Ierland goten algenonderzoeksters Maria van Leeuwe en Jacqueline Stefels van de RUG honderden liters oceaanwater door hun filters. Ze voeren op onderzoeksschip de Pelagia een etappe van de NICO-expeditie mee. Het Netherlands Initiative...

 • 09 mei 2018

  Petra Rudolf gekozen tot nieuwe voorzitter European Physical Society

  RUG-hoogleraar Experimentele Vaste Stof Fysica Petra Rudolf is verkozen tot 'president' van de European Physical Society (EPS). Met ingang van april 2019 zal zij deze organisatie, die natuurkundige vakverenigingen in heel Europa (inclusief Turkije en...

 • 08 mei 2018

  Professor Sijbren Otto wint eervolle Royal Society of Chemistry Award

  Aan hoogleraar Systeemchemie Sijbren Otto van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is de Supramolecular Chemistry Award 2018 van de Britse Royal Society of Chemistry toegekend. Otto ontvangt deze tweejaarlijkse prijs voor zijn bijdrage aan het onderzoek...