Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Campus Winschoten winnaar Wubbo Ockelsprijs 2014

26 juni 2014

De Campus Winschoten heeft de Wubbo Ockelsprijs 2.0 gewonnen. De prijs wordt voor de tweede keer uitgereikt aan de meest duurzame school uit Noord-Nederland. De winnaar krijgt een bedrag van 10.000 euro, beschikbaar gesteld door de NHL, de Hanzehogeschool, Stenden University en de Rijksuniversiteit Groningen.

De jury van de Wubbo Ockelsprijs was onder de indruk van de veelzijdigheid van de school uit Winschoten. Over de afgelopen jaren zijn talloze projecten opgezet om bewustzijn over duurzaamheid te vergroten. Ook was de jury lovend over de grote betrokkenheid van de leerlingen. Bij de Campus Winschoten staan de leerlingen voorop, zij dragen de duurzame projecten. De Campus Winschoten is een samenwerkingsverband tussen het Dollard College, Noorderpoort en AOC Terra.

Prijzengeld

De prijswinnaar wil de gewonnen prijs inzetten om ook in de toekomst duurzaamheid een belangrijke plaats in het lesprogramma te geven. Zo wil de school een gedeelte investeren in tablets, die bij de duurzaamheidsprojecten worden gebruikt. Daarnaast is de Campus Winschoten bezig met het opzetten van een ‘Huis van de toekomst’. Over de komende jaren moet dit zeer duurzame huis worden met behulp van leerlingen, school en bedrijfsleven een van de uithangborden van de school zijn.

Ter nagedachtenis aan Wubbo Ockels

Wubbo Ockels was vorig jaar betrokken bij het opzetten van deze prijs. Het was zijn nadrukkelijke wens deze speciaal op scholen en scholieren te richten. Ook dit jaar was Nederlands eerste astronaut betrokken bij de voorbereidingen. De jury is blij dat er weer een waardige winnaar van de prijs gevonden is.

Prijsuitreiking

De prijs werd donderdagavond 26 juni uitgereikt op de Campus in Winschoten. Tijdens de bijeenkomst werden de leerlingen en ouders van de leerlingen geïnformeerd en werd stilgestaan bij het overlijden van de naamgever van de prijs.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:34

Meer nieuws

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...