Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Hackathon UMCG: bouw een e-learningtool voor het geneeskundeonderwijs

24 juni 2014

Zaterdag en zondag 28 en 29 juni organiseert het Onderwijsinstituut van het UMCG een hackathon voor (student) programmeurs en designers. In 24 uur gaan teams van programmeurs en designers al hun vaardigheden in de strijd gooien om een prototype te maken van een e-learningtoepassing.

Aanleiding voor deze hackathon is het nieuwe curriculum waarmee de bacheloropleiding Geneeskunde volgend studiejaar zal beginnen. In dit nieuwe curriculum, genaamd G2020, wil Geneeskunde meer e-learning tools in het onderwijs inzetten. Met deze hackathon wil Geneeskunde hieraan een impuls geven en laten zien wat er mogelijk is.

Vanaf 10 uur zaterdagochtend werken de deelnemende teams de hele dag en nacht door om op zondagochtend 9.30 uur hun resultaten te presenteren. Voor de winnende teams zijn er prijzen van in totaal 2500,- binnen te slepen en de kans om hun prototype in samenwerking met het Onderwijsinstituut van het UMCG verder te ontwikkelen. Dit evenement vindt plaats in het UMCG aan de Antonius Deusinglaan 1 in Groningen.

Tijdens een hackathon krijgen programmeurs en designers de kans om zichzelf te bewijzen. Zij zullen in korte tijd een prototype ontwikkelen van een programma, applicatie of website. Hackathons zijn een manier om op een snelle manier iets te ontwikkelen, anderzijds is het een ideale mogelijkheid om gelijkgestemden te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Meedoen aan de hackathon is gratis en er zal voor alles gezorgd worden. De teams hoeven alleen hun creativiteit, laptop en inzet mee te nemen.

Aanmelden voor de hackathon kan tot en met woensdag 25 juni.

Laatst gewijzigd:22 februari 2022 14:11

Meer nieuws

 • 27 september 2022

  Na niertransplantatie functioneren patiënten goed op hun werk

  Patiënten die een niertransplantatie hebben ondergaan, blijken goed te functioneren op hun werk. Na de transplantatie blijken zij vaak beter op het werk te functioneren dan in de periode voorafgaand aan hun transplantatie.

 • 19 september 2022

  Virtueel sollicitatiegesprek brengt stress in kaart

  De afdeling Psychiatrie van het UMCG doet onderzoek naar stressweerbaarheid en maakt daarbij gebruik van virtual reality om de impact van stress goed in kaart te kunnen brengen. Daarmee kun je op een gecontroleerde manier een stressvolle situatie...

 • 07 september 2022

  Drie miljoen voor hulp voor mensen met dementie

  Mensen met dementie kunnen niet zonder hulp en ondersteuning. Toch vinden weinig producten en diensten hun weg naar de personen met dementie en hun naasten. Om dit te verbeteren heeft Alzheimer Nederland drie miljoen euro beschikbaar gesteld aan...