Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Hackathon UMCG: bouw een e-learningtool voor het geneeskundeonderwijs

24 juni 2014

Zaterdag en zondag 28 en 29 juni organiseert het Onderwijsinstituut van het UMCG een hackathon voor (student) programmeurs en designers. In 24 uur gaan teams van programmeurs en designers al hun vaardigheden in de strijd gooien om een prototype te maken van een e-learningtoepassing.

Aanleiding voor deze hackathon is het nieuwe curriculum waarmee de bacheloropleiding Geneeskunde volgend studiejaar zal beginnen. In dit nieuwe curriculum, genaamd G2020, wil Geneeskunde meer e-learning tools in het onderwijs inzetten. Met deze hackathon wil Geneeskunde hieraan een impuls geven en laten zien wat er mogelijk is.

Vanaf 10 uur zaterdagochtend werken de deelnemende teams de hele dag en nacht door om op zondagochtend 9.30 uur hun resultaten te presenteren. Voor de winnende teams zijn er prijzen van in totaal 2500,- binnen te slepen en de kans om hun prototype in samenwerking met het Onderwijsinstituut van het UMCG verder te ontwikkelen. Dit evenement vindt plaats in het UMCG aan de Antonius Deusinglaan 1 in Groningen.

Tijdens een hackathon krijgen programmeurs en designers de kans om zichzelf te bewijzen. Zij zullen in korte tijd een prototype ontwikkelen van een programma, applicatie of website. Hackathons zijn een manier om op een snelle manier iets te ontwikkelen, anderzijds is het een ideale mogelijkheid om gelijkgestemden te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Meedoen aan de hackathon is gratis en er zal voor alles gezorgd worden. De teams hoeven alleen hun creativiteit, laptop en inzet mee te nemen.

Aanmelden voor de hackathon kan tot en met woensdag 25 juni.

Laatst gewijzigd:15 januari 2018 10:31

Meer nieuws

 • 11 september 2019

  Beurtelings roeien kan leiden tot snellere races

  Als roeiers om de beurt een slag maken in plaats van alle slagen synchroon uit te voeren, kan dat mogelijk leiden tot snellere eindtijden bij een race. Dit blijkt uit een proefschrift van bewegingswetenschapper Laura Cuijpers van het UMCG.

 • 30 augustus 2019

  UMCG gebruikt Lifelinesdata voor deelstudie

  Wie krijgen bepaalde chronische ziektes, en wie niet? Dat is voor dertig procent afhankelijk van erfelijkheid en voor maar liefst zeventig procent van het exposoom.

 • 30 augustus 2019

  RUG in twee van de zes Zwaartekracht-toekenningen voor baanbrekend onderzoek

  Topwetenschappers van Rijksuniversiteit Groningen en het UMCG doen mee aan twee van de zes gehonoreerde programma’s in het kader van het prestigieuze NWO Zwaartekrachtprogramma voor baanbrekend fundamenteel onderzoek, waarmee ruim 100 miljoen euro gemoeid...