Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Uitkomst Nationale Studenten Enquête: tevredenheid studenten over RUG groeit

04 juni 2014

De studententevredenheid over de Rijksuniversiteit Groningen is het afgelopen jaar licht gestegen. Dat blijkt uit de resultaten van de Nationale Studenten Enquête 2014 (NSE).

Ten opzichte van 2013 is de tevredenheid op bijna alle thema’s toegenomen. Op een 5-puntsschaal waarderen de respondenten hun studie met een 3,97 (score in 2013: 3,95). De tevredenheid over de inhoud van de opleiding steeg van 3,93 naar 3,96. Op de stelling ‘zou je jouw opleiding aanraden aan vrienden, familie of collega’s’ scoort de RUG een 4,19. Ook die score is hoger dan een jaar eerder (4,16).

Blij met omgeving en woonruimte

Naast de studie gaven de studenten ook een oordeel over hun studieomgeving (4,29) en over huisvesting. Opvallend is dat de tevredenheid over de beschikbaarheid van woonruimte flink gestegen is van 3,55 vorig jaar naar 3,7 in 2014.

Voorbereiding op beroepsloopbaan kan beter

Minder tevreden zijn studenten over voorbereiding op de beroepsloopbaan (met een overall score van 3,03). Dit is wel licht toegenomen en bevindt zich nu voor het eerst net boven de grens van de 3.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:34
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....

 • 14 februari 2018

  Portugese pleisterplaatsen meer in trek bij jonge grutto’s dan Spaanse

  Mo Verhoeven van de Rijksuniversiteit Groningen en collega’s hebben ontdekt dat de jonge grutto’s deze verandering in het trekpatroon bewerkstelligen. Bijna alle volwassen vogels blijven namelijk op de trek naar Nederland trouw aan hun normale route:...

 • 14 februari 2018

  Jochen Mierau: ‘De gezondheidsverschillen in Noord-Nederland zijn bizar’

  Als kleine jongen ervoer hij het enorme contrast tussen Oost- en West-Berlijn. Nu maakt hij zich sterk voor het verminderen van schrijnende gezondheidsverschillen in onze regio. Een gesprek met Jochen Mierau, de onvermoeibare initiatiefnemer van de...