Uitkomst Nationale Studenten Enquête: tevredenheid studenten over RUG groeit
De studententevredenheid over de Rijksuniversiteit Groningen is het afgelopen jaar licht gestegen. Dat blijkt uit de resultaten van de Nationale Studenten Enquête 2014 (NSE).
Ten opzichte van 2013 is de tevredenheid op bijna alle thema’s toegenomen. Op een 5-puntsschaal waarderen de respondenten hun studie met een 3,97 (score in 2013: 3,95). De tevredenheid over de inhoud van de opleiding steeg van 3,93 naar 3,96. Op de stelling ‘zou je jouw opleiding aanraden aan vrienden, familie of collega’s’ scoort de RUG een 4,19. Ook die score is hoger dan een jaar eerder (4,16).
Blij met omgeving en woonruimte
Naast de studie gaven de studenten ook een oordeel over hun studieomgeving (4,29) en over huisvesting. Opvallend is dat de tevredenheid over de beschikbaarheid van woonruimte flink gestegen is van 3,55 vorig jaar naar 3,7 in 2014.
Voorbereiding op beroepsloopbaan kan beter
Minder tevreden zijn studenten over voorbereiding op de beroepsloopbaan (met een overall score van 3,03). Dit is wel licht toegenomen en bevindt zich nu voor het eerst net boven de grens van de 3.
Laatst gewijzigd: | 13 maart 2020 02:20 |
Meer nieuws
-
29 april 2025
Impact | Rubber recycling
De komende weken introduceren de genomineerden voor de Ben Feringa Impact Award 2025 zichzelf en hun impactvolle onderzoek of project. Deze week: Francesco Picchioni voor zijn nieuwe rubber recycling technologie.
-
29 april 2025
Impact | Besluitvorming tussen mens en AI verbeteren in de gezondheidszorg
De komende weken introduceren de genomineerden voor de Ben Feringa Impact Award 2025 zichzelf en hun impactvolle onderzoek of project. Deze week: Andra Cristiana Minculescu met haar research project over het verbeteren van menselijke en AI...
-
29 april 2025
Elitisme even bedreigend als populisme
Bij ‘racisme’ of ‘seksisme’ worden mensen beoordeeld op huidskleur of gender en als gevolg daarvan anders en minderwaardig gevonden. Maar er is ook iets wat je ‘educationisme’ zou kunnen noemen: ‘hoogopgeleiden’ die neerkijken op ‘laagopgeleiden’....