Uitkomst Nationale Studenten Enquête: tevredenheid studenten over RUG groeit

04 juni 2014

De studententevredenheid over de Rijksuniversiteit Groningen is het afgelopen jaar licht gestegen. Dat blijkt uit de resultaten van de Nationale Studenten Enquête 2014 (NSE).

Ten opzichte van 2013 is de tevredenheid op bijna alle thema’s toegenomen. Op een 5-puntsschaal waarderen de respondenten hun studie met een 3,97 (score in 2013: 3,95). De tevredenheid over de inhoud van de opleiding steeg van 3,93 naar 3,96. Op de stelling ‘zou je jouw opleiding aanraden aan vrienden, familie of collega’s’ scoort de RUG een 4,19. Ook die score is hoger dan een jaar eerder (4,16).

Blij met omgeving en woonruimte

Naast de studie gaven de studenten ook een oordeel over hun studieomgeving (4,29) en over huisvesting. Opvallend is dat de tevredenheid over de beschikbaarheid van woonruimte flink gestegen is van 3,55 vorig jaar naar 3,7 in 2014.

Voorbereiding op beroepsloopbaan kan beter

Minder tevreden zijn studenten over voorbereiding op de beroepsloopbaan (met een overall score van 3,03). Dit is wel licht toegenomen en bevindt zich nu voor het eerst net boven de grens van de 3.

Laatst gewijzigd:26 juni 2018 09:57