Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Hot news: Trapping of a single barium ion

03 mei 2014
Coloumb crystal and a single barium ion
Coloumb crystal and a single barium ion

The TRIµP group has achieved capturing a single barium ion in a Paul trap. The images show Coulomb crystals formed by a decreasing number of laser-cooled ions as detected with an EMCCD camera. This forms an important step towards the planned experiments on single radium ions to measure atomic parity violation and build an ultra-stable optical clock.

Laatst gewijzigd:18 september 2014 15:46

Meer nieuws

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...