Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Hot news: Trapping of a single barium ion

03 mei 2014
Coloumb crystal and a single barium ion
Coloumb crystal and a single barium ion

The TRIµP group has achieved capturing a single barium ion in a Paul trap. The images show Coulomb crystals formed by a decreasing number of laser-cooled ions as detected with an EMCCD camera. This forms an important step towards the planned experiments on single radium ions to measure atomic parity violation and build an ultra-stable optical clock.

Laatst gewijzigd:18 september 2014 15:46

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...