Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Hot news: Trapping of a single barium ion

03 mei 2014
Coloumb crystal and a single barium ion
Coloumb crystal and a single barium ion

The TRIµP group has achieved capturing a single barium ion in a Paul trap. The images show Coulomb crystals formed by a decreasing number of laser-cooled ions as detected with an EMCCD camera. This forms an important step towards the planned experiments on single radium ions to measure atomic parity violation and build an ultra-stable optical clock.

Laatst gewijzigd:18 september 2014 15:46

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...