Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Gratama Science Award to Anna Hirsch

16 mei 2014

Anna Hirsch of the Bio-Organic Chemistry group has been chosen as the winner of this year’s competition for the Gratama Science Award. The Gratama Science Award is a prize to encourage young scientists who distinguish themselves by their innovative, socially relevant, and challenging research. The Gratama Science Award was installed in 2011 and is awarded each year, alternately to candidates of the universities of Leiden and Groningen, respectively. Anna was nominated by our faculty earlier this year. The awarding ceremony will be on July 4 th , during the University’s traditional ‘Summer ceremony”.

Laatst gewijzigd:08 juli 2014 14:06

Meer nieuws

 • 16 mei 2018

  Het nut van algen boven water

  Tussen de Bahama’s en Ierland goten algenonderzoeksters Maria van Leeuwe en Jacqueline Stefels van de RUG honderden liters oceaanwater door hun filters. Ze voeren op onderzoeksschip de Pelagia een etappe van de NICO-expeditie mee. Het Netherlands Initiative...

 • 09 mei 2018

  Petra Rudolf gekozen tot nieuwe voorzitter European Physical Society

  RUG-hoogleraar Experimentele Vaste Stof Fysica Petra Rudolf is verkozen tot 'president' van de European Physical Society (EPS). Met ingang van april 2019 zal zij deze organisatie, die natuurkundige vakverenigingen in heel Europa (inclusief Turkije en...

 • 08 mei 2018

  Professor Sijbren Otto wint eervolle Royal Society of Chemistry Award

  Aan hoogleraar Systeemchemie Sijbren Otto van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is de Supramolecular Chemistry Award 2018 van de Britse Royal Society of Chemistry toegekend. Otto ontvangt deze tweejaarlijkse prijs voor zijn bijdrage aan het onderzoek...