Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

CHIESI Young Investigator Award voor Carian Boorsma

08 mei 2014
Carian Boorsma
Carian Boorsma

Tijdens de Longdagen 2014 heeft Carian Boorsma, promovendus in de onderzoeksgroep van Dr. B.N. (Barbro) Melgert en prof. dr. K. Poelstra (Farmacokinetiek, Toxicologie en Targeting), de CHIESI Young Investigator Award ontvangen. Carian Boorsma kreeg deze prijs samen met een geldbedrag van €5000,-.

Carian Boorsma kreeg de prijs voor haar onderzoek naar de regulatie van weefsel aanmaak en afbraak in de longen. Hierbij is cel communicatie essentieel en juist deze is verstoord bij patiënten met longfibrose. Longfibrose kenmerkt zich juist door overmatige productie en verminderde afbraak van weefsel in de longen. Carian Boorsma en haar collega’s hebben nieuwe signaaleiwitten ontdekt die betrokken lijken te zijn bij de regulatie van de hoeveelheid longweefsel. Verder onderzoek moet uitwijzen of deze eiwitten nieuw aanknopingspunt kunnen vormen voor de ontwikkeling van geneesmiddelen tegen longfibrose.

Presentatie tijdens de Longdagen 2014:
RANK/RANKL/OPG-axis in pulmonary fibrosis: which cell types are involved?

CE Boorsma, C Draijer, RH Cool, CA Brandsma, G Nossent, D Brass, W Timens, BN Melgert.

Laatst gewijzigd:01 februari 2017 00:45
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 augustus 2018

  Rijksuniversiteit Groningen op plaats 66 in belangrijke Shanghai-ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen is zeven plaatsen gedaald in de 2018 Academic Ranking of World Universities (ARWU, ook wel ‘Shanghai-ranking’). De RUG staat nu op 66 en is daarmee de op een na hoogste geklasseerde Nederlandse universiteit, na de Universiteit...

 • 16 augustus 2018

  Colleges volgen onder de (Noorder)zon

  Op donderdag 23 augustus barst het 10-daagse Noorderzon Performing Arts Festival weer los in het mooie Noorderplantsoen. Jong en oud komen dankzij de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) een stuk slimmer thuis van het goed bezochte en internationale Noorderzon...

 • 14 augustus 2018

  Hartfalen stimuleert tumorgroei

  Een hart dat als gevolg van een hartinfarct versleten is en minder goed bloed rondpompt, scheidt stoffen af die tumorgroei stimuleren. Dat blijkt uit onderzoek met muismodellen, ondersteund met gegevens uit bevolkingsonderzoek PREVEND, uitgevoerd door...