CHIESI Young Investigator Award voor Carian Boorsma

08 mei 2014
Carian Boorsma

Tijdens de Longdagen 2014 heeft Carian Boorsma, promovendus in de onderzoeksgroep van Dr. B.N. (Barbro) Melgert en prof. dr. K. Poelstra (Farmacokinetiek, Toxicologie en Targeting), de CHIESI Young Investigator Award ontvangen. Carian Boorsma kreeg deze prijs samen met een geldbedrag van €5000,-.

Carian Boorsma kreeg de prijs voor haar onderzoek naar de regulatie van weefsel aanmaak en afbraak in de longen. Hierbij is cel communicatie essentieel en juist deze is verstoord bij patiënten met longfibrose. Longfibrose kenmerkt zich juist door overmatige productie en verminderde afbraak van weefsel in de longen. Carian Boorsma en haar collega’s hebben nieuwe signaaleiwitten ontdekt die betrokken lijken te zijn bij de regulatie van de hoeveelheid longweefsel. Verder onderzoek moet uitwijzen of deze eiwitten nieuw aanknopingspunt kunnen vormen voor de ontwikkeling van geneesmiddelen tegen longfibrose.

Presentatie tijdens de Longdagen 2014:
RANK/RANKL/OPG-axis in pulmonary fibrosis: which cell types are involved?

CE Boorsma, C Draijer, RH Cool, CA Brandsma, G Nossent, D Brass, W Timens, BN Melgert.

Laatst gewijzigd:01 februari 2017 00:45