Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

CHIESI Young Investigator Award voor Carian Boorsma

08 mei 2014
Carian Boorsma
Carian Boorsma

Tijdens de Longdagen 2014 heeft Carian Boorsma, promovendus in de onderzoeksgroep van Dr. B.N. (Barbro) Melgert en prof. dr. K. Poelstra (Farmacokinetiek, Toxicologie en Targeting), de CHIESI Young Investigator Award ontvangen. Carian Boorsma kreeg deze prijs samen met een geldbedrag van €5000,-.

Carian Boorsma kreeg de prijs voor haar onderzoek naar de regulatie van weefsel aanmaak en afbraak in de longen. Hierbij is cel communicatie essentieel en juist deze is verstoord bij patiënten met longfibrose. Longfibrose kenmerkt zich juist door overmatige productie en verminderde afbraak van weefsel in de longen. Carian Boorsma en haar collega’s hebben nieuwe signaaleiwitten ontdekt die betrokken lijken te zijn bij de regulatie van de hoeveelheid longweefsel. Verder onderzoek moet uitwijzen of deze eiwitten nieuw aanknopingspunt kunnen vormen voor de ontwikkeling van geneesmiddelen tegen longfibrose.

Presentatie tijdens de Longdagen 2014:
RANK/RANKL/OPG-axis in pulmonary fibrosis: which cell types are involved?

CE Boorsma, C Draijer, RH Cool, CA Brandsma, G Nossent, D Brass, W Timens, BN Melgert.

Laatst gewijzigd:01 februari 2017 00:45

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 16 oktober 2018

  Consultatiebureaus voor ouderen niet effectief

  Kan een Consultatiebureau voor ouderen er voor zorgen dat (kwetsbare) ouderen zo gezond mogelijk oud worden? Nee, zo blijkt uit onderzoek van het UMCG, Rijksuniversiteit Groningen, Hogeschool Windesheim en Leyden Academy on Vitality and Ageing.

 • 09 oktober 2018

  Groningen rookvrij: op naar een compleet rookvrije stad?

  Groningen rookvrij: op naar een compleet rookvrije stad? Een opinieartikel van prof. Brigit Toebes en dr. Machteld Hylkema.