Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Björn Hoops wint Nederlands-Duitse juristenprijs 2014

21 mei 2014

Björn Hoops heeft de Nederlands-Duitse juristenprijs 2014 gewonnen. Hoops kreeg de prijs op 20 mei 2014 uitgereikt voor zijn masterscriptie getiteld 'Overdracht onder opschortende voorwaarde van faillissement van de vervreemder: Een Duits-Nederlandse analyse'. De scriptie gaat in op de vraag of een dergelijke overdracht volgens huidig Nederlands recht ten val kan worden gebracht door de faillissementscurator. Björn analyseerde het Duitse recht om het Nederlandse recht aan te vullen en wijzigingen voor te stellen.

De inzending van Björn werd, samen met een andere, als beste gekozen uit 70 inzendingen. Aan de prijs is een geldbedrag van 2.500 euro verbonden.

Vorige week behaalde Björn zowel zijn master Hanse Law School als de master Rechtsgeleerdheid met een summa cum laude. Uniek in de geschiedenis van onze faculteit. Sinds september 2013 is hij als promovendus en docent verbonden aan de vakgroep Privaatrecht en Notarieel recht.

Lees hier het artikel op businesson.de (Duits)

In het midden prijswinnaar Björn Hoops
In het midden prijswinnaar Björn Hoops

Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:09 januari 2018 09:30
printView this page in: English

Meer nieuws