Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Rechtenstudenten Ruud Schepers en Ramon de Groot behalen derde plaats Grondwetstrijd

04 april 2014
Ruud Schepers en Ramon de Groot

Rechtenstudenten Ruud Schepers en Ramon de Groot hebben de derde plaats behaald tijdens de Grondwetstrijd in Den Haag in het kader van 200 jaar Grondwet. Met hun inzending, het vastleggen van volksoevereiniteit in de Grondwet, behoorden zij tot de vijf finalisten, uit ruim 100 inzendingen. De jury onder leiding van prof.dr. J.Th.J. (Joop) van den Berg selecteerden de meest maatschappelijk en politiek relevante wijzigingsvoorstellen voor de huidige Grondwet. Op vrijdag 28 maart presenteerden de finalisten hun voorstellen tijdens het symposium Grondwet: ballast of baken?.

Ruud Schepers en Ramon de Groot verzorgden met hun presentatie de aftrap van het symposium. Ze hadden hun voorstel geheel zelfstandig ontworpen, uitgewerkt en gepresenteerd. Het onderwerp was ook bepaald niet het eenvoudigste: het vastleggen van volksoevereiniteit in de Grondwet en het aanpassen van enkele kernbepalingen in de Grondwet als consequentie van deze keuze (zoals de kabinetsformatie). Een fantastische prestatie.

In het kader van de viering van 200 jaar Grondwet organiseerde de Academie voor Wetgeving, in samenwerking met het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk, de GrondwetStrijd. Van studenten tot ambtenaren, van juristen tot historici, iedereen kon deelnemen door zelf een wijziging van de Grondwet of een heel nieuw artikel op te stellen en in te zenden. Een deskundige jury ging na hoe het wijzigingsvoorstel tot stand is gekomen en beoordeelde het voorstel op maatschappelijke relevantie, politieke gevoeligheid en juridische kwaliteit.

Met de derde plek wonnen Ruud en Ramon een weekend Maastricht.

Presentatie

Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 13:41

Meer nieuws