Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Colloquium Mathematics, Professor Heckman

01 april 2014

Join us for coffee and tea at 15.30 p.m.

Date:                      

Tuesday, April 1st 2014

Speaker:

Prof. dr. G.J. Heckman

IMAPP, Faculty of Science, Radboud University Nijmegen

Room:

5161.0293 (Bernoulliborg)

Time:

16.00

Title: Real loci in particular ball quotients.


Abstract:

The moduli space M_{0,n} is the configuration space of n points on a projective line up to automorphisms. In 1986 Deligne and Mostow constructed a period map of M_{0,n} for n=5,6,8,12 to a ball quotient of dimension n-3. This generalizes the well known classical case n=4. Around 2000 various analoguous period maps have been found for configuration spaces of n points in the projective plane up to automorphisms for n=5,6,7,8 to ball quotients of dimension 2n-8. In the colloquium lecture I intend to explain the image of the real loci under the period map in the case of 6 points on a line and 6 points in the plane.

Colloquium coordinators are Prof.dr. A.C.D. van Enter (e-mail : A.C.D.van.Enter@rug.nl) and
Dr. A.V. Kiselev (e-mail: a.v.kiselev@rug.nl )

http://www.rug.nl/research/jbi/news/colloquia/mathematics-colloquia/

Laatst gewijzigd:06 juni 2018 14:05

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...