Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Colloquium Mathematics, Professor Heckman

01 april 2014

Join us for coffee and tea at 15.30 p.m.

Date:                      

Tuesday, April 1st 2014

Speaker:

Prof. dr. G.J. Heckman

IMAPP, Faculty of Science, Radboud University Nijmegen

Room:

5161.0293 (Bernoulliborg)

Time:

16.00

Title: Real loci in particular ball quotients.


Abstract:

The moduli space M_{0,n} is the configuration space of n points on a projective line up to automorphisms. In 1986 Deligne and Mostow constructed a period map of M_{0,n} for n=5,6,8,12 to a ball quotient of dimension n-3. This generalizes the well known classical case n=4. Around 2000 various analoguous period maps have been found for configuration spaces of n points in the projective plane up to automorphisms for n=5,6,7,8 to ball quotients of dimension 2n-8. In the colloquium lecture I intend to explain the image of the real loci under the period map in the case of 6 points on a line and 6 points in the plane.

Colloquium coordinators are Prof.dr. A.C.D. van Enter (e-mail : A.C.D.van.Enter@rug.nl) and
Dr. A.V. Kiselev (e-mail: a.v.kiselev@rug.nl )

http://www.rug.nl/research/jbi/news/colloquia/mathematics-colloquia/

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:39

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...