Nieuwe Unifocus: Stad van de toekomst, alarmgesprekken en een experimentele couveuse

12 maart 2014

De nieuwe Unifocus, het videomagazine van de RUG, staat online. In deze editie:

• Stad van de toekomst. Het Urban Gro Lab wil de stad Groningen lezen en vernieuwen. In nauwe samenwerking met de gemeente werken onderzoekers en studenten aan ruimtelijke problemen van alledag.
  • Alarmgesprekken. Prof. Tom Koole doet onderzoek naar alarmgesprekken: de telefoontjes met de 112-alarmcentrale. Wat gaat er mis, wat kan er beter?
  • Medische instrumenten in het Universiteitsmuseum. Het Universiteitsmuseum bezit onder meer een aantal bijzondere verlostangen en een experimentele couveuse.

In het online videomagazine Unifocus worden tweewekelijks drie onderwepen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Bekijk de volledige nieuwste Unifocus .

Laatst gewijzigd:05 januari 2018 11:46
printOok beschikbaar in het: English