Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

GRIP onderzoekers succesvol in onderzoeksaanvragen met Brazilië

12 maart 2014

Prof. M. Schmidt (Moleculaire Farmacologie) en Dr. M. Groves (Drug Design) zijn succesvol geweest in een recentelijke CAPES aanvraag. CAPES is onderdeel van het prestigieuze Science without Borders beurzenprogramma gefinancierd door de Braziliaanse overheid. Het doel van dit programma is het bevorderen van gezamenlijke onderzoeksprojecten tussen Nederlandse en Braziliaanse instellingen voor hoger onderwijs, het bevorderen van wetenschappelijke uitwisseling en het verhogen van het opleidingsniveau in beide landen. Dankzij deze toekenningen worden Braziliaanse en Nederlandse stafleden en PhD studenten in staat gesteld een sterk samenwerkingsnetwerk te vormen hetgeen in de toekomst moet leiden tot nauwere samenwerking.

Slechts vijf Nederlandse aanvragen zijn gehonoreerd waarvan twee voor onderzoekers van de Groningen Research Institute of Pharmacy (GRIP).

Prof. dr. M. Schmidt zal dankzij dit programma de samenwerking met prof. S. dos Santos Valença van het Health Science Centre, Federale Universiteit van Rio de Janeiro kunnen versterken. Dit wetenschappelijke en educatieve netwerk richt zich op effectieve behandeling voor COPD en longfibrose .

Dr Groves zal zijn samenwerking met prof. C. Wrenger van het Department of Parasitology, Universiteit van Sao Paulo uitbouwen. De nadruk van deze samenwerking ligt op onderzoek naar een medicijn tegen de malariaparasiet.

Laatst gewijzigd:01 februari 2017 00:45
printView this page in: English

Meer nieuws