Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Extra Colloquium Computer Science, Prof. Dr. Gyan Bhanot

27 maart 2014

Date:                      

Thursday, March 27th 2014

Speaker:

Prof. Dr. Gyan Bhanot, Rutgers University (USA)

Dept. of Molecular Biology and Biochemistry & Dept. of  Physics

Room:

5161.0280 (Bernoulliborg)

Time:

16.00

Title: African Origins


Abstract:

In this talk I will describe why genetics shows that all humans originated in Africa and that humans outside Africa derive from two small migratory groups that left Africa approximately ~ 60 thousand years ago. This evidence is based on the analysis of genetic markers on mitochondrial and Y chromosome sequences. I will discuss how we can use these markers to track migration events and what that tells us about the relatedness of people across the globe. All concepts will be introduced in simple terms. No previous knowledge of Molecular Biology is necessary to understand the talk.

Colloquium coordinators are Prof.dr. M. Aiello (e-mail : M.Aiello@rug.nl ) and Prof.dr. M. Biehl (e-mail: M.Biehl@rug.nl )

http://www.rug.nl/research/jbi/news/colloquia/computerscience

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:39

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...