Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Extra Colloquium Computer Science, Prof. Dr. Gyan Bhanot

27 maart 2014

Date:                      

Thursday, March 27th 2014

Speaker:

Prof. Dr. Gyan Bhanot, Rutgers University (USA)

Dept. of Molecular Biology and Biochemistry & Dept. of  Physics

Room:

5161.0280 (Bernoulliborg)

Time:

16.00

Title: African Origins


Abstract:

In this talk I will describe why genetics shows that all humans originated in Africa and that humans outside Africa derive from two small migratory groups that left Africa approximately ~ 60 thousand years ago. This evidence is based on the analysis of genetic markers on mitochondrial and Y chromosome sequences. I will discuss how we can use these markers to track migration events and what that tells us about the relatedness of people across the globe. All concepts will be introduced in simple terms. No previous knowledge of Molecular Biology is necessary to understand the talk.

Colloquium coordinators are Prof.dr. M. Aiello (e-mail : M.Aiello@rug.nl ) and Prof.dr. M. Biehl (e-mail: M.Biehl@rug.nl )

http://www.rug.nl/research/jbi/news/colloquia/computerscience

Laatst gewijzigd:07 juni 2018 10:59

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...