Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Grant for Energy-based analysis and control of the grid: dealing with uncertainty and markets (ENBARK)

19 maart 2014

The NWO-programme Uncertainty Reduction in Smart Energy Systems (URSES) (Topsector Energy) awarded the RUG a grant of 600.000 Euro for a research team that will develop a new approach for the modeling, analysis and control of smart grids based on energy functions. Prof.dr.ir. Claudio De Persis (ITM) will lead this research team which include prof. Arjan van der Schaft and prof. Jacquelien Scherpen (also at the University of Groningen) as well as colleagues from TU Delft, DNV KEMA and TSO TenneT.

The research focuses on dynamic pricing algorithms that formulate the maximization of the social welfare as the stabilization of an equilibrium point. The combination of economic and energy considerations in a unifying energy-based framework has no precedent in the literature and will lead to a breakthrough in how future smart grids will be operated.

For more information:

http://www.nwo.nl/actueel/nieuws/2014/nwo-en-shell-investeren-65-miljoen-euro-in-slimme-energiesystemen.html

Laatst gewijzigd:01 februari 2017 00:45

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....