Voorronde internationale FameLab wedstrijd in Groningen
FameLab, de internationale wedstrijd voor wetenschapscommunicatie voor jonge wetenschappers en ingenieurs, wordt voor het eerst in de Benelux georganiseerd. Een van de Nederlandse voorronden wordt op 10 april gehouden aan de Rijksuniversiteit Groningen. In slechts drie minuten moeten de 18 kandidaten met hun voordracht over een zelfgekozen onderwerp proberen indruk te maken op jury en publiek. In vorige edities kwamen onderwerpen aan bod als ‘Zullen we ooit op Mars leven?’, ‘Is 3D printen de tweede industriële revolutie?’, en ‘Waarom hebben mannen tepels?’. Professionals uit de wereld van wetenschap en/of media zullen de presentaties beoordelen op de 3 c’s: content, clarity, charisma.
Uit de drie voorrondes in Nederland en België komen 10 winnaars. Ze winnen een tweedaagse Master Class in wetenschapscommunicatie bij KNAW, gegeven door toonaangevende professionals in wetenschapscommunicatie, waarin hun media en communicatievaardigheden getraind worden. Daarna nemen ze het tegen elkaar op in de Benelux finale in het Science Center Nemo in Amsterdam op 22 mei 2014. De winnaar van deze finale zal de Benelux vertegenwoordigen op de FameLab International finale, tijdens het Cheltenham Science Festival in het Verenigd Koninkrijk in juni. Hier nemen finalisten van 25 verschillende landen het tegen elkaar op, om uiteindelijk 1 internationale winnaar te selecteren.
Laatst gewijzigd: | 13 maart 2020 02:20 |
Meer nieuws
-
24 juni 2025
De zoektocht naar buitenaards leven inspireert en maakt nederig
In het heelal zweeft onze planeet in een haast oneindige leegte en is, voor zover wij nu weten, de enige planeet met leven. Floris van der Tak, senior scientist bij SRON en hoogleraar Astrochemie te Groningen, zoekt naar leven buiten onze planeet.
-
23 juni 2025
‘Onderwijs staat centraal in mijn loopbaan’ - hoe het Erkennen & Waarderen-programma ruimte geeft aan onderwijstalent
Voor Evelien Croonen, Universitair Docent aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde, betekent het landelijke programma Erkennen & Waarderen een belangrijke verschuiving. Niet alleen onderzoek telt mee voor een loopbaanstap, ook onderwijskwaliteit...
-
23 juni 2025
Drie Comenius Teaching Fellow beurzen voor onderwijsinnovatie bij de Faculty of Science and Engineering
Onderzoekers van de Faculty of Science and Engineering hebben Comenius Teaching Fellow beurzen ontvangen van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO).