Voorronde internationale FameLab wedstrijd in Groningen
FameLab, de internationale wedstrijd voor wetenschapscommunicatie voor jonge wetenschappers en ingenieurs, wordt voor het eerst in de Benelux georganiseerd. Een van de Nederlandse voorronden wordt op 10 april gehouden aan de Rijksuniversiteit Groningen. In slechts drie minuten moeten de 18 kandidaten met hun voordracht over een zelfgekozen onderwerp proberen indruk te maken op jury en publiek. In vorige edities kwamen onderwerpen aan bod als ‘Zullen we ooit op Mars leven?’, ‘Is 3D printen de tweede industriële revolutie?’, en ‘Waarom hebben mannen tepels?’. Professionals uit de wereld van wetenschap en/of media zullen de presentaties beoordelen op de 3 c’s: content, clarity, charisma.
Uit de drie voorrondes in Nederland en België komen 10 winnaars. Ze winnen een tweedaagse Master Class in wetenschapscommunicatie bij KNAW, gegeven door toonaangevende professionals in wetenschapscommunicatie, waarin hun media en communicatievaardigheden getraind worden. Daarna nemen ze het tegen elkaar op in de Benelux finale in het Science Center Nemo in Amsterdam op 22 mei 2014. De winnaar van deze finale zal de Benelux vertegenwoordigen op de FameLab International finale, tijdens het Cheltenham Science Festival in het Verenigd Koninkrijk in juni. Hier nemen finalisten van 25 verschillende landen het tegen elkaar op, om uiteindelijk 1 internationale winnaar te selecteren.
Laatst gewijzigd: | 13 maart 2020 02:20 |
Meer nieuws
-
14 juli 2025
ERC Proof of Concept grant voor Kottapalli en Covi
Professoren Ajay Kottapalli en Erika Covi hebben allebei een Proof of Concept grant ontvangen van de European Research Council (ERC).
-
10 juli 2025
Nationale Wetenschapsagenda subsidie voor nanomedicine onderzoek
Prof. Dr. Anna Salvati, Dr. Christoffer Åberg en Prof. Dr. Siewert-Jan Marrink ontvangen een Nationale Wetenschapsagenda financiering om met het NanoMedNL consortium levensreddende medicijnen op basis van nanotechnologie verder te ontwikkelen.
-
10 juli 2025
Nationale Wetenschapsagenda subsidie voor circulaire biogebaseerde materialen
Prof. dr. Anastasiia Krushynska ontvangt een Nationale Wetenschapsagenda (NWA) subsidie van EUR 600.000 om innovatieve technologieën te helpen ontwikkelen voor het omzetten van laagwaardig organisch afval in duurzame, recyclebare materialen.