Voorronde internationale FameLab wedstrijd in Groningen
FameLab, de internationale wedstrijd voor wetenschapscommunicatie voor jonge wetenschappers en ingenieurs, wordt voor het eerst in de Benelux georganiseerd. Een van de Nederlandse voorronden wordt op 10 april gehouden aan de Rijksuniversiteit Groningen. In slechts drie minuten moeten de 18 kandidaten met hun voordracht over een zelfgekozen onderwerp proberen indruk te maken op jury en publiek. In vorige edities kwamen onderwerpen aan bod als ‘Zullen we ooit op Mars leven?’, ‘Is 3D printen de tweede industriële revolutie?’, en ‘Waarom hebben mannen tepels?’. Professionals uit de wereld van wetenschap en/of media zullen de presentaties beoordelen op de 3 c’s: content, clarity, charisma.
Uit de drie voorrondes in Nederland en België komen 10 winnaars. Ze winnen een tweedaagse Master Class in wetenschapscommunicatie bij KNAW, gegeven door toonaangevende professionals in wetenschapscommunicatie, waarin hun media en communicatievaardigheden getraind worden. Daarna nemen ze het tegen elkaar op in de Benelux finale in het Science Center Nemo in Amsterdam op 22 mei 2014. De winnaar van deze finale zal de Benelux vertegenwoordigen op de FameLab International finale, tijdens het Cheltenham Science Festival in het Verenigd Koninkrijk in juni. Hier nemen finalisten van 25 verschillende landen het tegen elkaar op, om uiteindelijk 1 internationale winnaar te selecteren.
Laatst gewijzigd: | 13 maart 2020 02:20 |
Meer nieuws
-
08 maart 2021
Videocollege Tina Kretschmer over DNA en sociaal gedrag (Universiteit van Nederland)
In dit videocollege van de Universiteit van Nederland legt Tina Kretschmer uit hoe je DNA misschien wel een heel belangrijke rol speelt in sociaal gedrag.
-
05 maart 2021
DeepNL-subsidie voor Dr. Miocic
De subsidie ter waarde van EUR 750.000 is voor zijn project ‘The role of heterogeneity in controlling the geomechanical behaviour of sandstone reservoirs’.
-
04 maart 2021
Hoogleraar Lude Franke ontvangt Vici-subsidie
De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft aan prof. dr. Lude Franke, hoogleraar Functional Genomics aan de Faculteit Medische Wetenschappen/UMCG, een Vici-financiering van 1,5 miljoen euro toegekend. Met deze Vici-beurs...