Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

KNAW en RUG bekrachtigen voortbestaan kennisinstituut NIDI

19 maart 2014
Sibrand Poppema onthult het naambord.
Sibrand Poppema onthult het naambord.

KNAW-president Hans Clevers en CvB-voorzitter Sibrand Poppema bekrachtigden vanochtend in Den Haag het besluit om de financiering van het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut op zich te nemen. Zij ondertekenden de overeenkomst in het bijzijn van vertegenwoordigers van diverse ministeries, de KNAW, de RUG en het NIDI. Poppema onthulde tevens het nieuwe naambord op de gevel van het instituut.

Door de samenwerking tussen KNAW en RUG kan het NIDI zijn onderzoek op het huidige niveau voortzetten. In mei vorig jaar kondigde het ministerie van OCW aan zijn subsidie voor het demografisch onderzoek stop te zetten.  De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen en de RUG besloten daarop om de financiering van dit belangrijke kennisinstituut op zich te nemen.

Zie ook het persbericht: Onderzoeksinstituut NIDI gaat door

Hans Clevers, Sibrand Poppema en NIDI-directeur Leo van Wissen.
Hans Clevers, Sibrand Poppema en NIDI-directeur Leo van Wissen.
Het nieuwe naambord.
Het nieuwe naambord.
Laatst gewijzigd:15 januari 2018 12:30

Meer nieuws

 • 19 oktober 2018

  € 4 miljoen EU-subsidie voor onderzoek naar erfelijke stofwisselingsziekten

  Een onderzoeksnetwerk, geleid door Barbara Bakker en Terry Derks van de afdeling kindergeneeskunde van het UMCG, heeft een EU-subsidie gekregen van € 4 miljoen. Hiermee kunnen zij vijftien jonge onderzoekers aantrekken, die onderzoek gaan doen naar...

 • 18 oktober 2018

  Nieuw tijdschrift: Virtus

  Virtus is een onafhankelijk, multidisciplinair en meertalig peer-reviewed tijdschrift met artikelen over alle aspecten van de geschiedenis van de adel. Het is zojuist toegevoegd aan de tijdschriftenlijst van University of Groningen Press.

 • 18 oktober 2018

  Fotoreportage: de Ocean Grazer

  Fotoreportage over de Ocean Grazer van de RUG, een systeem om energie op zee te ‘oogsten’ en op te slaan.