KNAW en RUG bekrachtigen voortbestaan kennisinstituut NIDI

19 maart 2014
Sibrand Poppema onthult het naambord.

KNAW-president Hans Clevers en CvB-voorzitter Sibrand Poppema bekrachtigden vanochtend in Den Haag het besluit om de financiering van het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut op zich te nemen. Zij ondertekenden de overeenkomst in het bijzijn van vertegenwoordigers van diverse ministeries, de KNAW, de RUG en het NIDI. Poppema onthulde tevens het nieuwe naambord op de gevel van het instituut.

Door de samenwerking tussen KNAW en RUG kan het NIDI zijn onderzoek op het huidige niveau voortzetten. In mei vorig jaar kondigde het ministerie van OCW aan zijn subsidie voor het demografisch onderzoek stop te zetten.  De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen en de RUG besloten daarop om de financiering van dit belangrijke kennisinstituut op zich te nemen.

Zie ook het persbericht: Onderzoeksinstituut NIDI gaat door

Hans Clevers, Sibrand Poppema en NIDI-directeur Leo van Wissen.
Het nieuwe naambord.
Laatst gewijzigd:15 januari 2018 12:30