Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

KNAW en RUG bekrachtigen voortbestaan kennisinstituut NIDI

19 maart 2014
Sibrand Poppema onthult het naambord.
Sibrand Poppema onthult het naambord.

KNAW-president Hans Clevers en CvB-voorzitter Sibrand Poppema bekrachtigden vanochtend in Den Haag het besluit om de financiering van het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut op zich te nemen. Zij ondertekenden de overeenkomst in het bijzijn van vertegenwoordigers van diverse ministeries, de KNAW, de RUG en het NIDI. Poppema onthulde tevens het nieuwe naambord op de gevel van het instituut.

Door de samenwerking tussen KNAW en RUG kan het NIDI zijn onderzoek op het huidige niveau voortzetten. In mei vorig jaar kondigde het ministerie van OCW aan zijn subsidie voor het demografisch onderzoek stop te zetten.  De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen en de RUG besloten daarop om de financiering van dit belangrijke kennisinstituut op zich te nemen.

Zie ook het persbericht: Onderzoeksinstituut NIDI gaat door

Hans Clevers, Sibrand Poppema en NIDI-directeur Leo van Wissen.
Hans Clevers, Sibrand Poppema en NIDI-directeur Leo van Wissen.
Het nieuwe naambord.
Het nieuwe naambord.
Laatst gewijzigd:15 januari 2018 12:30
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 18 januari 2019

  Reflectieruimte UB Binnenstad is open

  Er is nu een reflectieruimte beschikbaar in de UB Binnenstad

 • 16 januari 2019

  Twee jonge onderzoekers naar topinstituten met Rubiconbeurs

  Dr. Michael Lerch en Sanne van Dijk, twee veelbelovende RUG-wetenschappers, gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten.

 • 16 januari 2019

  Een bonuskaart voor hartpatiënten

  Zoveel mogelijk wasmiddel en ketchup verkopen is niet langer de heilige graal in marketing, stelt hoogleraar Tammo Bijmolt. Zo werkt hij mee aan een spaarprogramma dat hart- en vaatpatiënten moet stimuleren tot medicijnentrouw en gezond gedrag. ‘Onderzoek...