Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Gebouw University College Groningen in september klaar voor eerste lichting studenten

03 maart 2014

In september 2014 opent de Rijksuniversiteit Groningen een nieuwe faculteit: het University College Groningen (UCG). Studenten van deze Liberal Arts and Science-opleiding zullen les krijgen in een gerenoveerd onderwijsgebouw aan de Hoendiepskade.

Het gebouw aan de Hoendiepskade, Groningen
Het gebouw aan de Hoendiepskade, Groningen

Attractieve leeromgeving voor de creatieve student

“Het belooft een geweldige studielocatie te worden voor onze studenten. Het monumentale pand van zo’n 3.000 m2 wordt flink gerenoveerd en is in september gereed,” belooft Hans van Ees, decaan van het UCG. “In september 2014 verwelkomen we hier vijftig eerstejaars studenten. Zij volgen daar niet alleen hun colleges, maar het gebouw richten we zo in, dat studenten moeten brainstormen met elkaar en creatieve invalshoeken gaan uitwisselen, dat ze een kritische onderzoekshouding ontwikkelen en elkaar stimuleren om tot oplossingen te over belangrijke thema’s in de maatschappij.” Daarom krijgt het gebouw veel overlegruimtes waar je prettig kunt studeren, alleen in stilte of met anderen.

Wonen en leren in minicampus

Om de binding tussen studenten onderling en met het UCG te versterken, zullen alle studenten nieuw te ontwikkelen studentenhuisvesting aangeboden krijgen op het CiBoGa-terrein. De bouw van deze eerste studentenwoningen start vanaf maart 2014. Naast privévertrekken met een eigen slaapkamer, kitchenette en badkamer is het ook de bedoeling dat de studenten elkaar ontmoeten en ideeën uitwisselen in gezamenlijke leefruimtes. “Deze combinatie van studeren en wonen is één van de belangrijkste uitgangspunten van het University College Groningen,” aldus Van Ees.

Over University College Groningen

University College Groningen wordt de tiende faculteit van de Rijksuniversiteit Groningen. Het biedt een Engelstalig bachelorprogramma in Liberal Arts and Science. Studenten van het UCG zullen zich in dit programma verdiepen in belangrijke thema’s Energy, Healthy Ageing en Sustainable Society. Nederlandse scholieren die geïnteresseerd zijn in dit selectieve programma moeten zich voor 1 juni aanmelden .

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:34

Meer nieuws

 • 14 november 2018

  De lift tussen leven en dood

  De celmembraan is de grens van het leven. Dit dunne vettige omhulsel houdt de inhoud van de cel bij elkaar. De transporteiwitten in die membraan zijn van levensbelang. Ze zorgen voor contact en uitwisseling met de buitenwereld. RUG-hoogleraar biochemie...

 • 13 november 2018

  Faculty-wide panel discussion about the Urgenda case

  This morning, Ceciel Nieuwenhout, PhD researcher at GCEL, organised a faculty-wide panel discussion about the Urgenda case.

 • 13 november 2018

  De toekomst is digitaal, nu jij nog

  Voor zijn promotieonderzoek naar de geschiedschrijving van de Leeuwarder Courant analyseerde Marcel Broersma jaren geleden vergeeld krantenpapier. Door de intrede van digitalisering verschoof zijn onderzoek naar sociale media, nieuwe vormen van mediagebruik...