Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Groningse onderwijsinstellingen werken samen op gebied van diepe ondergrond, bevingsbestendige bouw en infrastructuur

20 februari 2014

Het Alfa-college, de Hanzehogeschool Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen ondertekenden donderdag 20 februari het convenant ‘Samenwerking diepe ondergrond, bevingsbestendige bouw en infrastructuur’. De drie onderwijsinstellingen streven hiermee gezamenlijke doelen na, met als kerndoel: het ontwikkelen en uitvoeren van een onafhankelijke, interdisciplinaire aanpak voor het ontwikkelen, delen en toepassen van praktijkgerichte kennis op het gebied van diepe ondergrond en bevingsbestendige bouw en infrastructuur in de regio Noordoost-Groningen.

De RUG is via haar onderzoeksinstituut ESRIG ( Energy and Sustainability Research Institute Groningen) betrokken bij de samenwerking. ‘Wij dragen graag onze specialistische kennis en kunde bij’, zegt Sibrand Poppema, voorzitter van het College van Bestuur van de RUG. De samenwerking tussen mbo, hbo en wo moet resulteren in EPI-Centrum Noord-Nederland, een kennisplatform dat wordt gevestigd bij het Alfa-college.

Bevingsbestendige bouw

Engel Antonides, voorzitter College van Bestuur Alfa-college, introduceerde via ‘Van Beving naar Binding’ het idee om in het Noorden de specialisatie bevingsbestendige bouw en infrastructuur te starten in het technisch middelbaar beroepsonderwijs. Hierin vond hij bijval van verschillende partijen, waaronder NAM, Arcadis, Bouwend Nederland, Hanzehogeschool Groningen en Rijksuniversiteit Groningen. ‘Ons gezamenlijke onderwijsdoel is vakmensen afleveren die de (toekomstige) schade aan woningen en gebouwen blijvend kunnen herstellen en voorkomen’, zegt Antonides.

Han de Ruiter, lid College van Bestuur Hanzehogeschool Groningen: ‘Binnen de Hanzehogeschool kunnen wij deze samenwerking goed inhoud geven vanuit de Academie voor Architectuur, Bouwkunde & Civiele Techniek en vanuit Kenniscentrum NoorderRuimte.’

Laatst gewijzigd:15 januari 2018 12:30
printView this page in: English

Meer nieuws