Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Master Nanoscience beste universitaire masteropleiding

18 februari 2014

De master Nanoscience van de Rijksuniversiteit Groningen is de beste universitaire masteropleiding, zo blijkt uit de nieuwe Keuzegids Masters 2014. In de nieuwe editie van de Keuzegids krijgen in totaal zes opleidingen van de RUG het predikaat topopleiding.

Nanoscience krijgt van alle masters het allerhoogste puntenaantal toegekend (98 van de 100). Ook vorig jaar was Nanoscience volgens de Keuzegids al de allerbeste universitaire master in Nederland. In de Keuzegids worden circa 1250 Nederlandse masteropleidingen kort beschreven. Bij de meeste wordt ook een kwaliteitsoordeel gegeven, op basis van studentenoordelen en het oordeel van keurmerkinstantie NVAO. Over het algemeen blijken kleinschalige en intensieve opleidingen het beste uit de bus te komen.

Zes topopleidingen

In de gids zijn beschrijvingen opgenomen van circa 1250 hbo- en wo-masters die officieel in Nederland zijn geregistreerd. Bij 730 masters wordt bovendien een kwaliteitsoordeel gegeven. Sommige studies zijn zo goed dat de redactie ze het predikaat ‘topopleiding’ geeft. Van de 59 beoordeelde masteropleidingen van de RUG mogen zich zes topopleiding noemen: Nanoscience, Population Studies, Medical and Pharmaceutical Drug Innovation, Research Master in Economics and Business, Behavioural and Social Sciences (research) en Behavioural and Cognitive Neurosciences (research).

Vijf eerste plaatsen

Vijf RUG-opleidingen hebben weliswaar niet het predikaat topopleiding gekregen, maar staan wel eerste in hun categorie. Dat zijn Sociologie, Geneeskunde, Farmacie, Human Movement Sciences en de opleiding tot leraar moderne talen.

Meer informatie

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:34
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 12 december 2017

  Weidevogel en boer zijn gebaat bij ruige stalmest

  In agrarische graslanden spelen rode wormen een sleutelrol in de bodemvruchtbaarheid en in de voedselvoorziening van weidevogels. RUG-onderzoeker Jeroen Onrust onderzocht de wisselwerking tussen boeren, wormen en weidevogels. Hij concludeert dat de...

 • 07 december 2017

  Bijzonder Hoogleraar Henk van den Belt benoemd tot UHD Theologiegeschiedenis

  Het bestuur van de faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) heeft bijzonder hoogleraar Henk van den Belt met ingang van 1 september 2017 benoemd tot Universitair hoofddocent Theologiegeschiedenis (Associate...

 • 06 december 2017

  Ribosomen bepalen lading van eiwitten

  Tijdens onderzoek naar de relatie tussen de ‘drukte’ in een cel, de ionsterkte en eiwitdiffusie ontdekten biochemici van de RUG iets bijzonders: positief geladen eiwitten blijven plakken aan de ribosomen. Dit verklaart waarom de meeste in water oplosbare...