Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG organiseert College Tour met Dr. Noeleen Heyzer (op 6 maart)

17 februari 2014

Op donderdag 6 maart 2014 organiseert de Rijksuniversiteit Groningen een College Tour om de winnares van de Aletta Jabobsprijs, dr. Noeleen Heyzer, te eren. Zij ontvangt de prijs voor haar werk op het gebied van vrouwenemancipatie. Het evenement wordt gehouden in het Aula van het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen.

Dr. Noeleen Heyzer is de Under Secretary General van de Verenigde Naties. Zij ontvangt op vrijdag 7 maart de Aletta Jacobsprijs uit handen van rector magnificus Elmer Sterken. De Aletta Jacobsprijs wordt om de twee jaar uitgereikt aan een vrouw met een academische opleiding die zich nationaal of international inzet voor de emancipatie. Dr. Noeleen Heyzer heeft zich jarenlang tijdens verschillende functies ingezet voor gelijke rechten van man en vrouw.

College Tour

Tijdens de College Tour is prof. Thea Hilhorst de gastvrouw. Zij zal, met input van het publiek, dr. Noeleen Heyzer interviewen. Thea Hilhorst is hoogleraar humanitaire hulp en wederopbouw aan de Wageningen Universiteit.

De College Tour geeft studenten de mogelijkheid meer te weten te komen over het bijzondere werk van dr. Noeleen Heyzer. Tijdens deze avond krijgen studenten de mogelijkheid vragen te stellen aan dr. Heyzer. Ook wordt er een Meet & Greet met dr. Heyzer georganiseerd voor studenten die vooraf de beste vragen hebben ingestuurd.

Het evenement vindt plaats in de Aula van het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen (Broerstraat 5). De deuren zijn geopend vanaf 19.30 uur, waarna het interview om 20.00 uur start en om 21.30 uur eindigt. Om de avond af te sluiten wordt er een borrel georganiseerd. Toegang voor deze avond is gratis.

Laatst gewijzigd:15 januari 2018 11:00
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 januari 2018

  Zeer beperkte stijging woonlasten grote gemeenten

  De stijging van de woonlasten in de grote gemeenten is dit jaar zeer beperkt. Huurders betalen 0,3 procent meer, eigenaar-bewoners 0,6 procent. Dat is veel minder dan de inflatie, die in 2018 naar verwachting uitkomt op 1,6 procent. Dit blijkt uit het...

 • 16 januari 2018

  Trage ‘hete elektronen’ verbeteren efficiëntie zonnecellen

  Fotonen waarvan de energie-inhoud groter is dan wat een halfgeleider kan absorberen produceren zogeheten ‘hete elektronen’. Het teveel aan energie dat die bij zich dragen gaat snel verloren door omzetting in warmte. RUG hoogleraar Maria Antonietta Loi...

 • 12 januari 2018

  Gratis online cursus over psychische problemen

  Het Universitair Medisch Centrum Groningen heeft een gratis online cursus over psychische gezondheid ontwikkeld, speciaal gericht op jongeren van 14 jaar en ouder, hun ouders en andere geïnteresseerden. In de deze MOOC (Massive Open Online Course) leren...