Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Alumna Nonhlanhla Dube wint Nederlandse Master Scriptieprijs

13 februari 2014

RUG-alumna Nonhlanhla Dube (30) is uitgeroepen tot winnares van de Nederlandse Master Scriptieprijs Logistiek 2014. Voor haar afstudeeronderzoek bestudeerde zij de rol van overheden bij humanitaire logistiek. Tijdens de finaledag bij Technische Unie in Alphen aan den Rijn wist Dobe de jury ervan te overtuigen dat haar onderzoek en de bijbehorende scriptie zeer waardevol zijn voor de logistieke sector.

Nonhlanhla Dube
Nonhlanhla Dube

Dube deed de research master Operations Research and Operations Management aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde.

Impact

TU/e-student Jaap Arts (21) won de Bachelor Scriptieprijs. Juryvoorzitter prof. Jack van der Veen, voorman van de Vereniging Logistiek Management, roemde beide scripties vanwege hun impact op het logistieke werkveld. ‘Beide winnaars hebben een relevant vraagstuk gekozen en veel tijd in hun onderzoek gestoken. De uitkomsten zijn dan ook zeer waardevol.’

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:33
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 07 december 2017

  Bijzonder Hoogleraar Henk van den Belt benoemd tot UHD Theologiegeschiedenis

  Het bestuur van de faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) heeft bijzonder hoogleraar Henk van den Belt met ingang van 1 september 2017 benoemd tot Universitair hoofddocent Theologiegeschiedenis (Associate...

 • 06 december 2017

  Zenuwstimulatie in arm zorgt voor beter aanleren complexe bewegingen

  De juiste stimulering met elektronische prikkels van de zenuwen in de arm zorgt er voor dat mensen een complexe bewegingstaak beter kunnen aanleren. Hun hersenen blijken  tijdens het leren van de beweging bovendien actiever te zijn, waardoor mensen...

 • 06 december 2017

  Ribosomen bepalen lading van eiwitten

  Tijdens onderzoek naar de relatie tussen de ‘drukte’ in een cel, de ionsterkte en eiwitdiffusie ontdekten biochemici van de RUG iets bijzonders: positief geladen eiwitten blijven plakken aan de ribosomen. Dit verklaart waarom de meeste in water oplosbare...