Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Frank Hindriks benoemd tot adjunct-hoogleraar Ethiek, Sociale en Politieke Filosofie

23 januari 2014
Adjunct hoogleraar Frank Hindriks
Adjunct hoogleraar Frank Hindriks

Dr. Frank Hindriks is met ingang van 1 januari 2014 benoemd tot adjunct-hoogleraar Ethiek, Sociale en Politieke Filosofie aan de Faculteit Wijsbegeerte.

Frank Hindriks (1974) studeerde economie en wijsbegeerte aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). Na ook een jaar wijsbegeerte gestudeerd te hebben in St. Andrews, promoveerde hij in 2005 aan de EUR op zijn proefschrift Rules and Institutions. Sindsdien is Hindriks verbonden aan Faculteit Wijsbegeerte van de RUG waar hij tegenwoordig voorzitter van de vakgroep Ethiek, Sociale en Politieke Filosofie is.

Hij is tevens Fellow van het TINT Centre of Excellence in the Philosophy of the Social Sciences aan de Universiteit Helsinki. Daarnaast is hij redacteur van Journal of Social Ontology (JSO) en vicevoorzitter van de International Social Ontology Society (ISOS). Artikelen van Hindriks zijn gepubliceerd in toonaangevende tijdschriften als Philosophical Quarterly, Philosophical Studies en Synthese. Een groot deel van zijn onderzoek gaat over verantwoordelijkheid – zowel de morele verantwoordelijkheid van individuen als de maatschappelijke verantwoordelijkheid van organisaties.


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Wijsbegeerte.

Laatst gewijzigd:26 juli 2016 16:05
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 17 mei 2018

  Jilin University visits Faculty of Philosophy

  A delegation from the School of Philosophy and Sociology of Jilin University (China) visited UG’s Faculty of Philosophy

 • 17 april 2018

  De filosoof als verbinder

  April: Maand van de Filosofie. Een goede aanleiding voor een gesprek met hoogleraar Wetenschapsfilosofie (en natuurkundige) Jan-Willem Romeijn over het pad van een wetenschapper en de verbindende kracht van nieuwsgierigheid en kennis.

 • 05 april 2018

  Dissertatieprijs voor Joost van Driessche

  Joost van Driessche is een van de vijf ontvangers van de Disstertatieprijs 2018, uitgereikt door Stichting Praemium Erasmianum