Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Frank Hindriks benoemd tot adjunct-hoogleraar Ethiek, Sociale en Politieke Filosofie

23 januari 2014
Adjunct hoogleraar Frank Hindriks
Adjunct hoogleraar Frank Hindriks

Dr. Frank Hindriks is met ingang van 1 januari 2014 benoemd tot adjunct-hoogleraar Ethiek, Sociale en Politieke Filosofie aan de Faculteit Wijsbegeerte.

Frank Hindriks (1974) studeerde economie en wijsbegeerte aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). Na ook een jaar wijsbegeerte gestudeerd te hebben in St. Andrews, promoveerde hij in 2005 aan de EUR op zijn proefschrift Rules and Institutions. Sindsdien is Hindriks verbonden aan Faculteit Wijsbegeerte van de RUG waar hij tegenwoordig voorzitter van de vakgroep Ethiek, Sociale en Politieke Filosofie is.

Hij is tevens Fellow van het TINT Centre of Excellence in the Philosophy of the Social Sciences aan de Universiteit Helsinki. Daarnaast is hij redacteur van Journal of Social Ontology (JSO) en vicevoorzitter van de International Social Ontology Society (ISOS). Artikelen van Hindriks zijn gepubliceerd in toonaangevende tijdschriften als Philosophical Quarterly, Philosophical Studies en Synthese. Een groot deel van zijn onderzoek gaat over verantwoordelijkheid – zowel de morele verantwoordelijkheid van individuen als de maatschappelijke verantwoordelijkheid van organisaties.


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Wijsbegeerte.

Laatst gewijzigd:26 juli 2016 16:05
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 10 december 2018

  JHP prijs voor Han Thomas Adriaenssen

  Han Thomas Adriaenssen heeft met zijn boek Representation and Scepticism from Aquinas to Descartes (Cambridge University Press) de JHP prijs voor het beste boek over de geschiedenis van de filosofie gewonnen.

 • 04 december 2018

  Botsen op de sociale snelweg

  Zwarte Piet, de Oostvaardersplassen, genderkwesties...de maatschappelijke discussies vliegen ons om de oren en elk jaar lijken de standpunten zich te verharden. We bevinden ons in het onderzoeksveld van Frank Hindriks, hoogleraar Ethiek, Sociale en...

 • 15 november 2018

  Opnieuw dubbele topscore voor filosofie in Groningen

  De Faculteit Wijsbegeerte van de Rijksuniversiteit Groningen staat met een totaalscore van 80 punten voor de bacheloropleiding Filosofie en 76 punten voor Filosofie van een Bepaald Wetenschapsgebied opnieuw op de eerste plaats in de Keuzegids Universiteiten...