Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Chinese-Dutch Energy Services Dialogue at JBI

29 januari 2014

In January, the second meeting of the Energy Services Dialogue (EnS)was held in Groningen, hosted by the Dynamic Systems group of the Johann Bernoulli Institute for Mathematics and Computer Science. Several universities from China and the Netherlands presented their case studies related to energy. The Chinese researchers came from the Tsinghua University and the University of Science and Engineering Beijing in China.

The goal of the EnS meetings is to set up a common research agenda in the field of ICT for Energy for the next 3 to 5 years, thus providing service infrastructures for the energy sector and giving new energy to the field of service science.

For more information please visit the EnS website .

EnS
EnS
Laatst gewijzigd:10 april 2018 09:32

Meer nieuws

 • 02 augustus 2018

  Zeer uitzonderlijk eiwit biedt mogelijkheden voor nieuwe antibiotica

  Een onderzoeksgroep van de RUG onder leiding van Dirk Slotboom heeft een bijzonder eiwit ontdekt dat mogelijk een grote rol kan spelen in de ontwikkeling van nieuwe antibiotica. De bevindingen zijn op 2 augustus gepubliceerd in het tijdschrift Nature...

 • 24 juli 2018

  De natuur weet antwoord

  Spreeuwen en mieren presteren met minimaal denkvermogen iets wat voor de slimste robots te ingewikkeld is: functioneren als een collectief. Daarom spiekt hoogleraar Ming Cao graag bij de natuur.

 • 23 juli 2018

  Drie jonge onderzoekers naar buitenlandse topinstituten met Rubicon-beurs

  Drie veelbelovende, pas gepromoveerde RUG-wetenschappers gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten. Het gaat om Mayra Diosa-Toro, Machteld...