Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Chinese-Dutch Energy Services Dialogue at JBI

29 januari 2014

In January, the second meeting of the Energy Services Dialogue (EnS)was held in Groningen, hosted by the Dynamic Systems group of the Johann Bernoulli Institute for Mathematics and Computer Science. Several universities from China and the Netherlands presented their case studies related to energy. The Chinese researchers came from the Tsinghua University and the University of Science and Engineering Beijing in China.

The goal of the EnS meetings is to set up a common research agenda in the field of ICT for Energy for the next 3 to 5 years, thus providing service infrastructures for the energy sector and giving new energy to the field of service science.

For more information please visit the EnS website .

EnS
EnS
Laatst gewijzigd:01 februari 2017 00:44

Meer nieuws

 • 20 februari 2018

  Zelforganisatie onderwaterplanten houdt rivieren gezond

  Onderwaterplanten spelen een essentiële rol om rivieren en waterlopen gezond te houden. Biologe Loreta Cornacchia van het Koninklijk Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) ondervond dat de waterplant sterrenkroos een regelmatig verspreid 'klonterig'...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....

 • 14 februari 2018

  Portugese pleisterplaatsen meer in trek bij jonge grutto’s dan Spaanse

  Mo Verhoeven van de Rijksuniversiteit Groningen en collega’s hebben ontdekt dat de jonge grutto’s deze verandering in het trekpatroon bewerkstelligen. Bijna alle volwassen vogels blijven namelijk op de trek naar Nederland trouw aan hun normale route:...