Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nieuw project “Samenwerking en afstemming tussen GGZ en UWV gericht op re-integratie van mensen met een matige tot ernstige psychische stoornis”

09 januari 2014

Arbeid en Gezondheid / Sociale Geneeskunde UMCG gaat de samenwerking tussen UWV en GGZ Nederland in kaart brengen, waar het gaat om ondersteuning van mensen met psychische klachten bij het vinden en behouden van werk. Dit gebeurt om in de (nabije) toekomst samenwerking op lokaal en regionaal niveau tussen beide organisaties te stimuleren en te verbeteren.

UWV en GGZ Nederland hebben in 2012 een convenant gesloten om gezamenlijk mensen met psychische klachten, die de mogelijkheden hebben om betaalde arbeid te verrichten en die gemotiveerd zijn, te ondersteunen om werk te krijgen of te behouden. Daarvoor wisselen beide partijen expertise uit: de GGZ levert kennis met betrekking tot mogelijkheden van mensen met psychische klachten en UWV levert expertise op het gebied van regelgeving en begeleiding naar werk.

Doel van het onderzoek naar deze samenwerking is om op gestructureerde wijze de bestaande samenwerking tussen professionals van GGZ en UWV in kaart te brengen. Daarnaast zal het inzicht geven in de mate van samenwerking tussen beide groepen professionals en in de inhoud van de samenwerking.

Het onderzoek is eind 2013 gestart en loopt tot 31 december 2014 en wordt uitgevoerd door Anja Holwerda en Andrea Fokkens. Sandra Brouwer is projectleider.

Laatst gewijzigd:10 juli 2014 13:31

Meer nieuws

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...