Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Nieuw project “Samenwerking en afstemming tussen GGZ en UWV gericht op re-integratie van mensen met een matige tot ernstige psychische stoornis”

09 januari 2014

Arbeid en Gezondheid / Sociale Geneeskunde UMCG gaat de samenwerking tussen UWV en GGZ Nederland in kaart brengen, waar het gaat om ondersteuning van mensen met psychische klachten bij het vinden en behouden van werk. Dit gebeurt om in de (nabije) toekomst samenwerking op lokaal en regionaal niveau tussen beide organisaties te stimuleren en te verbeteren.

UWV en GGZ Nederland hebben in 2012 een convenant gesloten om gezamenlijk mensen met psychische klachten, die de mogelijkheden hebben om betaalde arbeid te verrichten en die gemotiveerd zijn, te ondersteunen om werk te krijgen of te behouden. Daarvoor wisselen beide partijen expertise uit: de GGZ levert kennis met betrekking tot mogelijkheden van mensen met psychische klachten en UWV levert expertise op het gebied van regelgeving en begeleiding naar werk.

Doel van het onderzoek naar deze samenwerking is om op gestructureerde wijze de bestaande samenwerking tussen professionals van GGZ en UWV in kaart te brengen. Daarnaast zal het inzicht geven in de mate van samenwerking tussen beide groepen professionals en in de inhoud van de samenwerking.

Het onderzoek is eind 2013 gestart en loopt tot 31 december 2014 en wordt uitgevoerd door Anja Holwerda en Andrea Fokkens. Sandra Brouwer is projectleider.

Laatst gewijzigd:10 juli 2014 13:31
View this page in: English

Meer nieuws

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...