Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nieuw project “Samenwerking en afstemming tussen GGZ en UWV gericht op re-integratie van mensen met een matige tot ernstige psychische stoornis”

09 januari 2014

Arbeid en Gezondheid / Sociale Geneeskunde UMCG gaat de samenwerking tussen UWV en GGZ Nederland in kaart brengen, waar het gaat om ondersteuning van mensen met psychische klachten bij het vinden en behouden van werk. Dit gebeurt om in de (nabije) toekomst samenwerking op lokaal en regionaal niveau tussen beide organisaties te stimuleren en te verbeteren.

UWV en GGZ Nederland hebben in 2012 een convenant gesloten om gezamenlijk mensen met psychische klachten, die de mogelijkheden hebben om betaalde arbeid te verrichten en die gemotiveerd zijn, te ondersteunen om werk te krijgen of te behouden. Daarvoor wisselen beide partijen expertise uit: de GGZ levert kennis met betrekking tot mogelijkheden van mensen met psychische klachten en UWV levert expertise op het gebied van regelgeving en begeleiding naar werk.

Doel van het onderzoek naar deze samenwerking is om op gestructureerde wijze de bestaande samenwerking tussen professionals van GGZ en UWV in kaart te brengen. Daarnaast zal het inzicht geven in de mate van samenwerking tussen beide groepen professionals en in de inhoud van de samenwerking.

Het onderzoek is eind 2013 gestart en loopt tot 31 december 2014 en wordt uitgevoerd door Anja Holwerda en Andrea Fokkens. Sandra Brouwer is projectleider.

Laatst gewijzigd:10 juli 2014 13:31
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....