Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

ECTS en Diploma Supplement labels opnieuw toegekend aan RUG

23 december 2013

De Europese Commissie heeft bekendgemaakt dat zowel het ECTS-label als het Diploma Supplement (DS) label opnieuw aan de Rijksuniversiteit Groningen worden toegekend. De Europese Commissie erkent daarmee dat de RUG voldoet aan de voorwaarden die zijn vastgesteld voor een goede implementatie van de richtlijnen voor het gebruik van ECTS en dat een duidelijke toelichting wordt verschaft bij het behaalde bachelor- of masterdiploma.

In 2009 ontving de RUG voor het eerst beide labels, als eerste universiteit in Nederland. ECTS en DS dragen bij aan de transparantie van het studieaanbod en aan de erkenning van (in het buitenland behaalde) studiepunten en graden. Het DS geeft daarnaast een duidelijke uitleg bij het niveau van de gevolgde opleiding, de studieresultaten, en de eindtermen van de opleiding. Het is een service aan zowel reguliere studenten als uitwisselingsstudenten dat de richtlijnen uit de ECTS Users’ Guide op juiste wijze worden toegepast. Het Diploma Supplement is een belangrijk instrument voor toelating tot een vervolgstudie (al dan niet in het buitenland) en biedt een werkgever inzicht in de opleiding die de student heeft gevolgd.

De recente invoering van de ECTS Grading Table in het Diploma Supplement van de RUG wordt door de Commissie aangemerkt als een ‘example of good practice’.

Meer informatie

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:32
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...