Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

ECTS en Diploma Supplement labels opnieuw toegekend aan RUG

23 december 2013

De Europese Commissie heeft bekendgemaakt dat zowel het ECTS-label als het Diploma Supplement (DS) label opnieuw aan de Rijksuniversiteit Groningen worden toegekend. De Europese Commissie erkent daarmee dat de RUG voldoet aan de voorwaarden die zijn vastgesteld voor een goede implementatie van de richtlijnen voor het gebruik van ECTS en dat een duidelijke toelichting wordt verschaft bij het behaalde bachelor- of masterdiploma.

In 2009 ontving de RUG voor het eerst beide labels, als eerste universiteit in Nederland. ECTS en DS dragen bij aan de transparantie van het studieaanbod en aan de erkenning van (in het buitenland behaalde) studiepunten en graden. Het DS geeft daarnaast een duidelijke uitleg bij het niveau van de gevolgde opleiding, de studieresultaten, en de eindtermen van de opleiding. Het is een service aan zowel reguliere studenten als uitwisselingsstudenten dat de richtlijnen uit de ECTS Users’ Guide op juiste wijze worden toegepast. Het Diploma Supplement is een belangrijk instrument voor toelating tot een vervolgstudie (al dan niet in het buitenland) en biedt een werkgever inzicht in de opleiding die de student heeft gevolgd.

De recente invoering van de ECTS Grading Table in het Diploma Supplement van de RUG wordt door de Commissie aangemerkt als een ‘example of good practice’.

Meer informatie

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:32
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...