Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nieuw diploma uitgereikt door rector Elmer Sterken

03 oktober 2013
Buluitreiking

Rector magnificus Elmer Sterken van de RUG reikte donderdag 3 oktober de eerste bul uit met een Diploma Supplement nieuwe stijl. In het Diploma Supplement is een zogeheten ‘ECTS grading table’ opgenomen die weergeeft hoe de prestatie van de student zich verhoudt tot die van studenten die de afgelopen drie jaar dezelfde opleiding hebben afgerond. Sterken reikte het diploma uit aan Anitra van der Kraan, die de masteropleiding Humanitarian Action heeft afgerond.

Grading table

Vooral bij studenten van internationaal georiënteerde opleidingen als Humanitarian Action, een internationale double degree masteropleiding, bestaat een grote behoefte aan een grading table. Het Nederlandse cijfersysteem (de 1- 10 schaal) en hoe dit wordt gehanteerd, is niet in alle landen bekend. Hierdoor zijn de behaalde cijfers niet altijd even goed te interpreteren door bijvoorbeeld internationale vervolgopleidingen of werkgevers. Bovendien betekent een 8 bij de ene opleiding niet altijd precies hetzelfde als een 8 bij een andere opleiding.

De grading table geeft statistische informatie over toegekende cijfers bij een opleiding over de afgelopen drie jaar. Zo biedt het inzicht in de waarde van een cijfer en een indicatie van de prestatie van de student in vergelijking met zijn eigen en eerdere jaargangen. De grading table is beschikbaar voor iedere bachelor- en masteropleiding aan de RUG en wordt vermeld op het Diploma Supplement dat iedere student ontvangt die aan de RUG afstudeert.

Diploma Supplement

De grading table is een onderdeel van het Diploma Supplement. Deze bijlage bij het diploma geeft een onafhankelijk oordeel over de aard, het niveau, de context, de inhoud en de status van de afgeronde opleiding. Het Diploma Supplement bevordert de internationale transparantie en de erkenning van (in het buitenland) behaalde diploma’s.  

Voor meer informatie

- Regine van Groningen
- Informatie over de Grading Table en het Diploma Supplement

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:31

Meer nieuws

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...