Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Science without Borders Visiting Researcher grant in Molecular Pharmacology

15 november 2013

Prof.dr. Martina Schmidt of the Department of Molecular Pharmacology, Groningen Research Institute of Pharmacy has been awarded a visiting researcher grant for collaboration with her colleague Prof. Luís Cristóvão Pôrto of the Rio de Janeiro State University (UERJ).
Over the next three years, Prof. Schmidt will spend one month every year at UERJ to further develop research and teaching activities. An additional number of PhD and postdoctoral visits is foreseen, as well as that bench fees will be made available.
Science without Borders is a large investment in the Brazilian knowledge economy. The program was launched in 2011 to award 100,000 scholarships for Brazilian undergraduates, PhD students and postdoctoral researchers over a period of four years. The modality for Visiting Researchers is to attract renowned foreign academics to Brazil to strengthen institutional collaboration and import expert knowledge. The University of Groningen considers is of strategic importance to foster institutional research collaboration with Brazilian partners.

Laatst gewijzigd:01 februari 2017 00:45

Meer nieuws

 • 02 augustus 2018

  Zeer uitzonderlijk eiwit biedt mogelijkheden voor nieuwe antibiotica

  Een onderzoeksgroep van de RUG onder leiding van Dirk Slotboom heeft een bijzonder eiwit ontdekt dat mogelijk een grote rol kan spelen in de ontwikkeling van nieuwe antibiotica. De bevindingen zijn op 2 augustus gepubliceerd in het tijdschrift Nature...

 • 24 juli 2018

  De natuur weet antwoord

  Spreeuwen en mieren presteren met minimaal denkvermogen iets wat voor de slimste robots te ingewikkeld is: functioneren als een collectief. Daarom spiekt hoogleraar Ming Cao graag bij de natuur.

 • 23 juli 2018

  Drie jonge onderzoekers naar buitenlandse topinstituten met Rubicon-beurs

  Drie veelbelovende, pas gepromoveerde RUG-wetenschappers gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten. Het gaat om Mayra Diosa-Toro, Machteld...