Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Science without Borders Visiting Researcher grant in Molecular Pharmacology

15 november 2013

Prof.dr. Martina Schmidt of the Department of Molecular Pharmacology, Groningen Research Institute of Pharmacy has been awarded a visiting researcher grant for collaboration with her colleague Prof. Luís Cristóvão Pôrto of the Rio de Janeiro State University (UERJ).
Over the next three years, Prof. Schmidt will spend one month every year at UERJ to further develop research and teaching activities. An additional number of PhD and postdoctoral visits is foreseen, as well as that bench fees will be made available.
Science without Borders is a large investment in the Brazilian knowledge economy. The program was launched in 2011 to award 100,000 scholarships for Brazilian undergraduates, PhD students and postdoctoral researchers over a period of four years. The modality for Visiting Researchers is to attract renowned foreign academics to Brazil to strengthen institutional collaboration and import expert knowledge. The University of Groningen considers is of strategic importance to foster institutional research collaboration with Brazilian partners.

Laatst gewijzigd:01 februari 2017 00:45

Meer nieuws

 • 16 mei 2018

  Het nut van algen boven water

  Tussen de Bahama’s en Ierland goten algenonderzoeksters Maria van Leeuwe en Jacqueline Stefels van de RUG honderden liters oceaanwater door hun filters. Ze voeren op onderzoeksschip de Pelagia een etappe van de NICO-expeditie mee. Het Netherlands Initiative...

 • 09 mei 2018

  Petra Rudolf gekozen tot nieuwe voorzitter European Physical Society

  RUG-hoogleraar Experimentele Vaste Stof Fysica Petra Rudolf is verkozen tot 'president' van de European Physical Society (EPS). Met ingang van april 2019 zal zij deze organisatie, die natuurkundige vakverenigingen in heel Europa (inclusief Turkije en...

 • 08 mei 2018

  Professor Sijbren Otto wint eervolle Royal Society of Chemistry Award

  Aan hoogleraar Systeemchemie Sijbren Otto van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is de Supramolecular Chemistry Award 2018 van de Britse Royal Society of Chemistry toegekend. Otto ontvangt deze tweejaarlijkse prijs voor zijn bijdrage aan het onderzoek...