Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Science without Borders Visiting Researcher grant in Molecular Pharmacology

15 november 2013

Prof.dr. Martina Schmidt of the Department of Molecular Pharmacology, Groningen Research Institute of Pharmacy has been awarded a visiting researcher grant for collaboration with her colleague Prof. Luís Cristóvão Pôrto of the Rio de Janeiro State University (UERJ).
Over the next three years, Prof. Schmidt will spend one month every year at UERJ to further develop research and teaching activities. An additional number of PhD and postdoctoral visits is foreseen, as well as that bench fees will be made available.
Science without Borders is a large investment in the Brazilian knowledge economy. The program was launched in 2011 to award 100,000 scholarships for Brazilian undergraduates, PhD students and postdoctoral researchers over a period of four years. The modality for Visiting Researchers is to attract renowned foreign academics to Brazil to strengthen institutional collaboration and import expert knowledge. The University of Groningen considers is of strategic importance to foster institutional research collaboration with Brazilian partners.

Laatst gewijzigd:01 februari 2017 00:45

Meer nieuws

 • 20 februari 2018

  Zelforganisatie onderwaterplanten houdt rivieren gezond

  Onderwaterplanten spelen een essentiële rol om rivieren en waterlopen gezond te houden. Biologe Loreta Cornacchia van het Koninklijk Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) ondervond dat de waterplant sterrenkroos een regelmatig verspreid 'klonterig'...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....

 • 14 februari 2018

  Portugese pleisterplaatsen meer in trek bij jonge grutto’s dan Spaanse

  Mo Verhoeven van de Rijksuniversiteit Groningen en collega’s hebben ontdekt dat de jonge grutto’s deze verandering in het trekpatroon bewerkstelligen. Bijna alle volwassen vogels blijven namelijk op de trek naar Nederland trouw aan hun normale route:...