Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Numerus fixus Rechten afgeschaft

21 november 2013

Onlangs is besloten dat de numerus fixus voor Rechten wordt afgeschaft. Dit betekent dat de decentrale selectie voor de studie Rechten in Groningen komt te vervallen. Wel worden verplichte matchingsactiviteiten georganiseerd, waaronder een geschiktheidstest die op locatie wordt afgenomen.

Houd onze website over de toelatingsprocedure in de gaten voor meer informatie over deze verplichte matchingsactiviteiten en de planning daarvan.


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:19 januari 2024 13:08

Meer nieuws

 • 17 juli 2024

  Veni-beurzen voor tien onderzoekers

  Aan tien onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen en het UMCG is een Veni-beurs van maximaal 320.000 euro toegekend. De Veni-beurzen worden jaarlijks toegekend door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk onderzoek (NWO) en zijn...

 • 01 juli 2024

  Collectieve quizzes om kennisbehoud te verbeteren

  Nina Mileva, Universitair docent Publiek Internationaal Recht, vertelt over haar lesmethode gebaseerd op een korte herhalingsquiz, genaamd de 'Quick Review Quiz'

 • 18 juni 2024

  Onderzoekers maken demonstratierecht voor iedereen helder

  Wat houdt het recht om te demonstreren precies in? Wat mag en moet de overheid bij demonstraties doen, en welke rechten en plichten hebben demonstranten? Demonstratie-expert Berend Roorda krijgt vrijwel dagelijks vragen over dit onderwerp. Met een...