Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Numerus fixus Rechten afgeschaft

21 november 2013

Onlangs is besloten dat de numerus fixus voor Rechten wordt afgeschaft. Dit betekent dat de decentrale selectie voor de studie Rechten in Groningen komt te vervallen. Wel worden verplichte matchingsactiviteiten georganiseerd, waaronder een geschiktheidstest die op locatie wordt afgenomen.

Houd onze website over de toelatingsprocedure in de gaten voor meer informatie over deze verplichte matchingsactiviteiten en de planning daarvan.

Laatst gewijzigd:26 november 2015 11:23

Meer nieuws

 • 13 december 2018

  Laura Peters: 'Justitie, sluit deal met crimineel'

  Waar in landen om ons heen volop onderhandeld wordt met criminelen over hun straf, is dat in Nederland taboe. Begin er direct mee, betoogt Groningse onderzoeker Laura Peters.

 • 12 december 2018

  Dealen met ondermijningsdelicten: tijd voor een nieuwe strafprocedure

  Ondermijnende criminaliteit vormt een groot maatschappelijk probleem. Onder andere drugscriminaliteit, witwassen, bedreiging en intimidatie van lokale bestuurders leiden tot een forse overbelasting van de strafrechtspleging.

 • 11 december 2018

  Hans ter Haar wint Docent van het Jaar-verkiezing 2018

  Na vier korte minicolleges van de genomineerde docenten: prof. Saskia Peters, mr. Mentko Nap, mr. Hans ter Haar en prof. Kars de Graaf, mocht Hans ter Haar, universitair docent Notarieel recht, zowel de Vakjury- als de Publieksprijs in ontvangst nemen...