Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Colloquium Mathematics, Prof.dr. R. Tijdeman (LU)

12 november 2013

Join us for coffee and tea at 15.30 p.m.

Date:                         Tuesday, November 12th 2013
Speaker:                    Prof.dr. R. Tijdeman, Leiden University
Room:                        5161.0293 (Bernoulliborg)
Time:                         16.00

Title: Algebraic discrete tomography


Abstract:

Tomography concerns the reconstruction of patterns from images taken from various angles. It is widely applied in scans where often 720 or 1024 images of an object are made. The method is based on Fourier analysis. It cannot be used if the material is changing quickly or if it is damaged by making pictures. Discrete tomography is a recent development where the object consists of only few materials and the number of pictures is well under 40. The underlying theory is quite different. In the lecture some basic techniques are explained. from discrete mathematics, linear algebra and number theory. Besides some practical results will be shown.

Colloquium coordinators are Prof.dr. A.C.D. van Enter (e-mail : A.C.D.van.Enter@rug.nl) and Dr. A.V. Kiselev (e-mail: a.v.kiselev@rug.nl )

http://www.rug.nl/research/jbi/news/colloquia/mathematics-colloquia/

Laatst gewijzigd:06 juni 2018 14:04

Meer nieuws

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...