Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Colloquium Mathematics, Prof.dr. R. Tijdeman (LU)

12 november 2013

Join us for coffee and tea at 15.30 p.m.

Date:                         Tuesday, November 12th 2013
Speaker:                    Prof.dr. R. Tijdeman, Leiden University
Room:                        5161.0293 (Bernoulliborg)
Time:                         16.00

Title: Algebraic discrete tomography


Abstract:

Tomography concerns the reconstruction of patterns from images taken from various angles. It is widely applied in scans where often 720 or 1024 images of an object are made. The method is based on Fourier analysis. It cannot be used if the material is changing quickly or if it is damaged by making pictures. Discrete tomography is a recent development where the object consists of only few materials and the number of pictures is well under 40. The underlying theory is quite different. In the lecture some basic techniques are explained. from discrete mathematics, linear algebra and number theory. Besides some practical results will be shown.

Colloquium coordinators are Prof.dr. A.C.D. van Enter (e-mail : A.C.D.van.Enter@rug.nl) and Dr. A.V. Kiselev (e-mail: a.v.kiselev@rug.nl )

http://www.rug.nl/research/jbi/news/colloquia/mathematics-colloquia/

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:38

Meer nieuws

 • 16 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...

 • 13 maart 2018

  Auke Hulst wordt gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen

  Schrijver en muzikant Auke Hulst wordt de nieuwe gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen. In drie lezingen en een openbaar interview met hoogleraar moderne letterkunde Mathijs Sanders zal hij zich komend najaar onder de noemer ‘zwemmen in brak...