Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Prof. dr. Ben Feringa ontvangt Yamada-Koga Prize en Nagoya Gold Medal

26 november 2013
Prof. dr. Ben Feringa
Prof. dr. Ben Feringa

Organisch chemicus prof. dr. Ben Feringa heeft deze maand twee belangrijke Japanse prijzen in ontvangst genomen voor zijn onderzoek naar de synthese van optisch actieve chemische verbindingen. Het betreft de Yamada-Koga Prize van de Japanese Society for Pharmaceutical Sciences en Nagoya Gold Medal prize.

Optisch actieve verbindingen zijn belangrijk als grondstof voor geneesmiddelen, omdat ze het aantal ongewenste bijwerkingen kunnen verminderen. Maar ook uitvinding in 1999 van de moleculaire motor die Feringa wereldfaam bezorgde, is een uitvloeisel van het onderzoek naar dergelijke chemische stoffen.

Meer informatie: dr. Maria Cristina d’Arrigo, wetenschappelijk coördinator Stratingh Instituut

Laatst gewijzigd:13 september 2018 10:52
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 18 december 2018

  Noordzeevissers tonen voorkeur voor zeldzame habitats

  Een ruimtelijke analyse van drie visserijtypen – boomkorvisserij gericht op tong, boomkorvisserij gericht op schol en bordenvisserij gericht op Noorse kreeft en platvis - toont aan dat vissers zeer specifieke habitats bevissen in de Noordzee. Onderzoekers...

 • 12 december 2018

  Vervuiling leidt tot risico's voor Arctische ganzen

  Vervuiling van lucht, water en bodem kan verstrekkende gevolgen hebben voor dieren in poolgebieden. Een internationaal team onder leiding van Isabella Scheiber, Maarten Loonen en Jan Komdeur van de Rijksuniversiteit Groningen, met collega's van de universiteiten...

 • 05 december 2018

  Fotoreportage: De schatten van de UB

  Fotoreportage over bijzondere boeken op de afdeling Bijzondere collecties van de UB.