Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Prof. dr. Ben Feringa ontvangt Yamada-Koga Prize en Nagoya Gold Medal

26 november 2013
Prof. dr. Ben Feringa
Prof. dr. Ben Feringa

Organisch chemicus prof. dr. Ben Feringa heeft deze maand twee belangrijke Japanse prijzen in ontvangst genomen voor zijn onderzoek naar de synthese van optisch actieve chemische verbindingen. Het betreft de Yamada-Koga Prize van de Japanese Society for Pharmaceutical Sciences en Nagoya Gold Medal prize.

Optisch actieve verbindingen zijn belangrijk als grondstof voor geneesmiddelen, omdat ze het aantal ongewenste bijwerkingen kunnen verminderen. Maar ook uitvinding in 1999 van de moleculaire motor die Feringa wereldfaam bezorgde, is een uitvloeisel van het onderzoek naar dergelijke chemische stoffen.

Meer informatie: dr. Maria Cristina d’Arrigo, wetenschappelijk coördinator Stratingh Instituut

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:31
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 08 juni 2018

  Feringa verguld met bronzen buste en boek

  Donderdagmiddag 7 juni werd een klein Nobel-feestje gevierd op de Rijksuniversiteit Groningen. Beide Nobelprijswinnaars van de RUG zijn in brons vereeuwigd: natuurkundige prof. dr. Frits Zernike staat al zo'n 60 jaar in het Academiegebouw en vanaf nu...