Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Prof. dr. Ben Feringa ontvangt Yamada-Koga Prize en Nagoya Gold Medal

26 november 2013
Prof. dr. Ben Feringa
Prof. dr. Ben Feringa

Organisch chemicus prof. dr. Ben Feringa heeft deze maand twee belangrijke Japanse prijzen in ontvangst genomen voor zijn onderzoek naar de synthese van optisch actieve chemische verbindingen. Het betreft de Yamada-Koga Prize van de Japanese Society for Pharmaceutical Sciences en Nagoya Gold Medal prize.

Optisch actieve verbindingen zijn belangrijk als grondstof voor geneesmiddelen, omdat ze het aantal ongewenste bijwerkingen kunnen verminderen. Maar ook uitvinding in 1999 van de moleculaire motor die Feringa wereldfaam bezorgde, is een uitvloeisel van het onderzoek naar dergelijke chemische stoffen.

Meer informatie: dr. Maria Cristina d’Arrigo, wetenschappelijk coördinator Stratingh Instituut

Laatst gewijzigd:13 september 2018 10:52
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 19 februari 2019

  Nanoporiën maken massaspectrometer voor eiwitten mogelijk

  RUG-onderzoekers hebben nanoporiën ontwikkeld waarmee ze direct de massa van kleine eiwitjes (peptiden) kunnen meten. Een artikel over deze ontdekking is op 19 februari jl. gepubliceerd in het tijdschrift Nature Communications.

 • 15 februari 2019

  Groningse ingenieurs studeren straks af in Drachten

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) start in het collegejaar 2019-2020 met een masteropleiding Mechanical Engineering; oftewel werktuigbouwkunde. Prof. dr. ir. Jacquelien Scherpen, voorzitter van het Groningen Engineering Center (GEC) noemde het eerder...

 • 12 februari 2019

  Het klimaatverdriet van Maarten Loonen

  De klimaatverandering op Spitsbergen; Maarten Loonen maakt het al jaren aan den lijve mee. Hij kan uren vertellen over ganzen, rendieren en gletsjers, over de onmetelijke en ons onbekende natuur. Maar het meest raakt hem de klimaatklok die voorttikt...