Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Prof. dr. Ben Feringa ontvangt Yamada-Koga Prize en Nagoya Gold Medal

26 november 2013
Prof. dr. Ben Feringa
Prof. dr. Ben Feringa

Organisch chemicus prof. dr. Ben Feringa heeft deze maand twee belangrijke Japanse prijzen in ontvangst genomen voor zijn onderzoek naar de synthese van optisch actieve chemische verbindingen. Het betreft de Yamada-Koga Prize van de Japanese Society for Pharmaceutical Sciences en Nagoya Gold Medal prize.

Optisch actieve verbindingen zijn belangrijk als grondstof voor geneesmiddelen, omdat ze het aantal ongewenste bijwerkingen kunnen verminderen. Maar ook uitvinding in 1999 van de moleculaire motor die Feringa wereldfaam bezorgde, is een uitvloeisel van het onderzoek naar dergelijke chemische stoffen.

Meer informatie: dr. Maria Cristina d’Arrigo, wetenschappelijk coördinator Stratingh Instituut

Laatst gewijzigd:13 september 2018 10:52

Meer nieuws

 • 24 september 2018

  Keurig groen gedrag kan sociaal verrekte ongemakkelijk zijn

  Waarom is het zo moeilijk een heilig boontje te zijn? Jan Willem Bolderdijk over zijn onderzoek naar de schurende randjes van duurzaam gedrag.

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...