Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Ondernemende studenten krijgen steun in de RUG

Opening Centrum voor Ondernemerschap op 21 november
19 november 2013

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) wil ondernemerschap onder studenten stimuleren en start een centrum voor ondernemerschap: het University of Groningen Centre for Entrepreneurship (UGCE). Prof.dr. Aard Groen, hoogleraar Entrepreneurship & Valorisation is benoemd tot dean van het nieuwe centrum. Op 21 november a.s. is de opening met als gastspreker de bekende IT-ondernemer Roel Pieper.

Het UGCE wordt een ontmoetingsplaats voor studenten, starters, ondernemers en onderzoekers. Het centrum ontwikkelt en verzorgt ondernemerschapsonderwijs, verkent samenwerkingsverbanden met het bedrijfsleven en benut kennis van de RUG voor nieuwe bedrijvigheid.

Van Onderwijs tot VentureLab

Het UGCE wordt voor studenten en onderzoekers van de RUG hét instituut voor ondernemerschapsonderwijs. In het verlengde van de reguliere onderwijsprogramma's zijn trajecten beschikbaar om de stap naar ondernemerschap te zetten. Ondersteuning wordt aangeboden in de vorm van extracurriculaire activiteiten, VentureClasses, coaching, maatwerktrajecten en meer. Voor startende ondernemers en gevestigde bedrijven biedt het UGCE het topprogramma Venture Lab Groningen. Dit is een intensief business development programma voor ambitieuze (startende) ondernemers die maximaal willen groeien.

Entrepreneurship College Tour

Bij de opening van het centrum geeft Roel Pieper een lazing met als titel ‘Role of Entrepreneurship & Innovation for wealth creation: why would you have to learn about that?’. Pieper is sinds 1990 CEO geweest van verschillende multinationals. Tevens is hij investeerder in durfkapitaal en werkzaam als professor E-commerce en E-business aan de Universiteit Twente.

Onderdeel van de bijeenkomst is een Entrepreneurship College Tour waarin behalve Roel Pieper ook drie jonge ondernemers aan het woord komen: Mark Vletter van Voys, Elmer Stevelink van Neonsplash en Jordy Oosterveld van Fonky Sales. Allen zijn zij jonge, succesvolle ondernemers die als student een bedrijf zijn gestart.

Opening University of Groningen Centre For Entrepreneurship

Plaats: Van Swinderen Huys, Oude Boteringestraat 19 te Groningen

Datum: 21 november 2013

Tijd: 17.00 uur – 19.30 uur
Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:32

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...