Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Ondernemende studenten krijgen steun in de RUG

Opening Centrum voor Ondernemerschap op 21 november
19 november 2013

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) wil ondernemerschap onder studenten stimuleren en start een centrum voor ondernemerschap: het University of Groningen Centre for Entrepreneurship (UGCE). Prof.dr. Aard Groen, hoogleraar Entrepreneurship & Valorisation is benoemd tot dean van het nieuwe centrum. Op 21 november a.s. is de opening met als gastspreker de bekende IT-ondernemer Roel Pieper.

Het UGCE wordt een ontmoetingsplaats voor studenten, starters, ondernemers en onderzoekers. Het centrum ontwikkelt en verzorgt ondernemerschapsonderwijs, verkent samenwerkingsverbanden met het bedrijfsleven en benut kennis van de RUG voor nieuwe bedrijvigheid.

Van Onderwijs tot VentureLab

Het UGCE wordt voor studenten en onderzoekers van de RUG hét instituut voor ondernemerschapsonderwijs. In het verlengde van de reguliere onderwijsprogramma's zijn trajecten beschikbaar om de stap naar ondernemerschap te zetten. Ondersteuning wordt aangeboden in de vorm van extracurriculaire activiteiten, VentureClasses, coaching, maatwerktrajecten en meer. Voor startende ondernemers en gevestigde bedrijven biedt het UGCE het topprogramma Venture Lab Groningen. Dit is een intensief business development programma voor ambitieuze (startende) ondernemers die maximaal willen groeien.

Entrepreneurship College Tour

Bij de opening van het centrum geeft Roel Pieper een lazing met als titel ‘Role of Entrepreneurship & Innovation for wealth creation: why would you have to learn about that?’. Pieper is sinds 1990 CEO geweest van verschillende multinationals. Tevens is hij investeerder in durfkapitaal en werkzaam als professor E-commerce en E-business aan de Universiteit Twente.

Onderdeel van de bijeenkomst is een Entrepreneurship College Tour waarin behalve Roel Pieper ook drie jonge ondernemers aan het woord komen: Mark Vletter van Voys, Elmer Stevelink van Neonsplash en Jordy Oosterveld van Fonky Sales. Allen zijn zij jonge, succesvolle ondernemers die als student een bedrijf zijn gestart.

Opening University of Groningen Centre For Entrepreneurship

Plaats: Van Swinderen Huys, Oude Boteringestraat 19 te Groningen

Datum: 21 november 2013

Tijd: 17.00 uur – 19.30 uur
Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:32
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...